Skip to main content

SINGLES

Πρώτη φορά camping: Τι να προσέξεις για να περάσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου

Συμβουλές για αρχάριους campers, από εκείνους που το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο 



Το camping στις καλοκαιρινές διακοπές είναι μια εμπειρία που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν έστω μία φορά στη ζωή τους, αν η επαφή με τη φύση, η παρεΐστικη διάθεση και η δυνατότητα του να ξυπνάς με μια βουτιά στη θάλασσα αποτελούν ένα dreamy σκηνικό για τις slow μέρες του χρόνου. Αν λοιπόν σκοπεύεις κι εσύ να το δοκιμάσεις αυτό το καλοκαίρι, αλλά είσαι και newbie ως προς τη φιλοσοφία του, δες τι πρέπει να προσέξεις για να περάσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου.

Επιλέξτε ένα κάμπινγκ που ταιριάζει στις ανάγκες σας

Όταν επιλέγετε με την παρέα ένα οργανωμένο camping ή ένα μέρος για ελεύθερο, λάβετε υπόψη τις ανέσεις που χρειάζεστε, όπως η εγγύτητα σε τουαλέτες και ντους, η διαθεσιμότητα νερού, η σκιά και άλλοι παράγοντες που μετράνε πολύ στη συνολική εμπειρία. Το οργανωμένο camping ίσως είναι καλύτερη επιλογή για όσους δεν έχουν προηγούμενα βιώματα και θέλουν να δουν αν τους ταιριάζει σαν φιλοσοφία διακοπών.

Έχετε μαζί κατάλληλα ρούχα

Ακόμα κι αν κάνετε camping κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η θερμοκρασία μπορεί να πέσει τη νύχτα. Φροντίστε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα, αλλά και σεντόνι πέρα από τον κλασικό υπνόσακο.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό φαγητό και νερό

Ανάλογα με το πού κατασκηνώνετε, μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Φροντίστε να φέρετε αρκετό νερό για να πίνετε (υπολογίζοντας τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα ανά άτομο), για το μαγείρεμα, αλλά και για κάποιο καθάρισμα, όπως πχ. σε φρούτα και λαχανικά.

Εξασκηθείτε στο στήσιμο της σκηνής σας

Πριν πάτε για camping, εξασκηθείτε στο να στήνετε τη σκηνή σας στην αυλή ή στο σαλόνι σας. Αυτό θα κάνει το στήσιμό της ακόμα πιο εύκολο και γρήγορο. Επιλέξτε επίσης μια σκηνή με διπλή είσοδο και σίτα, ώστε να δημιουργείται ρεύμα αέρα και να μην ζεσταίνεστε.

Φέρτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών

Φέρτε ένα κιτ πρώτων βοηθειών με τα απαραίτητα, όπως επιδέσμους, αντισηπτικά μαντηλάκια και αναλγητικά. Σε βραχώδεις περιοχές υπάρχουν επίσης σκορπιοί, γι’ αυτό και είναι καλό να έχετε μαζί ένα κιτ με βεντούζες αφαίρεσης δηλητηρίου που βρίσκετε στα φαρμακεία. Επίσης, φροντίστε να γνωρίζετε τη θέση του πλησιέστερου νοσοκομείου ή κέντρου υγείας.

Leave No Trace

Όταν κάνετε camping, να εφαρμόζετε πάντα την αρχή Leave No Trace. Αυτό σημαίνει να συσκευάζετε όλα τα σκουπίδια σας καλά και να αφήνετε την περιοχή καλύτερα από ό,τι την βρήκατε. Το περιβάλλον πάνω από όλα.

Να είστε προετοιμασμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Να έχετε πάντα μαζί σας φακό και σφυρίχτρα. Εάν συμβεί οτιδήποτε, όπως μια πυρκαγιά, το σφύριγμα θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε την προσοχή και ο φακός θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε στο σκοτάδι.

Σεβαστείτε την άγρια ​​ζωή

Όταν κάνετε κάμπινγκ, να σέβεστε πάντα την άγρια ​​ζωή. Μην ταΐσετε και μην προσπαθήσετε να αγγίξετε τυχόν ζώα στην περιοχή. Διατηρήστε την τροφή σας αποθηκευμένη σωστά, ώστε να μην προσελκύει τα ζώα, κρεμώντας την πάνω σε δέντρα.

Αποφύγετε το βάρος

Η φιλοσοφία του camping είναι less is more. Αποφύγετε το περιττό βάρος για μεγαλύτερη ευκολία κίνησης. Αυτό σχετίζεται τόσο με τα ρούχα, όσο και με τον ίδιο τον εξοπλισμό. Για παράδειγμα, ένα διπλό φουσκωτό στρώμα μαζί με την τρόμπα του είναι υπερβολικά βαρύ και ογκώδες και δεν είναι απαραίτητο. Το αυτοφούσκωτο υπόστρωμα αποτελεί την κατάλληλη λύση, χωρίς να χάνει σε άνεση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις πετσέτες από μικροΐνες, που γλυτώνουν τουλάχιστον το 65% χώρου και βάρους σε σχέση με τις κανονικές.

Επενδύστε σε έναν ηλιακό φορτιστή

Έτσι, θα έχετε μπαταρία στο κινητό σας ανά πάσα στιγμή.

Μην ανάβετε φωτιά

Μπορεί να σας φαίνεται μια καλή ιδέα για μαγείρεμα, όμως η φωτιά μπορεί να ξεφύγει με μεγάλη ευκολία και να οδηγήσει σε πυρκαγιά. Μην το επιχειρείτε λοιπόν, ακόμη κι αν είχατε σκοπό να κουβαλήσετε πυροσβεστήρα.

Μην ξεχάσετε

Σκοινί για άπλωμα ρούχων, μια ψάθα για χαλί εισόδου που θα αποτρέψει το χώμα από το να μπαίνει στη σκηνή, ένα μικρό φωτάκι σκηνής, έναν σουγιά, θερμός για νερό, ειδικό σαπούνι για σώμα και μαλλιά που δεν βλάπτει το περιβάλλον και χρησιμοποιείται και με νερό θαλάσσης.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της