Skip to main content

SINGLES

Μερικές συνήθειες που δείχνουν ότι η πειθαρχία δεν είναι το στοιχείο σας

Η έλλειψη πειθαρχίας εμφανίζεται με πολλούς τρόπους, δείτε τους σημαντικότερους



Σας αρέσει να πιστεύετε ότι τα έχετε ισορροπήσει όλα στη ζωή, αλλά μπορεί να έχετε κάποιες συνήθειες που δείχνουν ότι η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Εάν κάνετε κάποιο από αυτά τα πράγματα, το πιθανότερο είναι ότι δεν είστε το παρακινημένο, πειθαρχημένο άτομο που φαντάζεστε ότι είστε στο μυαλό σας.

Πατάτε το Snooze σαν να είναι παιχνίδι.

Αν η πρωινή σας ρουτίνα περιλαμβάνει μάχη με το κουμπί αναβολής, μαντέψτε τι; Ίσως σας λείπει λίγο στο αίσθημα πειθαρχίας. Είναι σαν να παίζετε με το ξυπνητήρι σας. Κάθε χτύπημα αυτού του κουμπιού αναβολής είναι ένα μικροσκοπικό buzz σε πειρασμό, ανταλλάσσοντας μερικά ακόμη Z για τη βιασύνη της προετοιμασίας σε ταχύτητα ρομπότ. Είναι μικρό πράγμα, αλλά το πώς ξεκινάτε τη μέρα σας συχνά δίνει τον τόνο για το υπόλοιπο της.

Η λίστα εργασιών σας μοιάζει περισσότερο με λίστα «δεν θα κάνετε».

Έχετε μια λίστα υποχρεώσεων που μαζεύει κάπου σκόνη; Εάν αυτές οι εργασίες συνεχίζουν να αναβάλλονται σαν μια κακή τηλεοπτική εκπομπή, είναι ένα σημάδι χαμηλής πειθαρχίας. Είναι σαν να έχετε συνδρομή στο γυμναστήριο που είναι απλώς για επίδειξη. Η δημιουργία λιστών είναι εύκολη. Ξεχωρίζετε τα πράγματα; Όχι τόσο πολύ. Η πειθαρχία έχει να κάνει με τη μετατροπή αυτών των υποχρεώσεων σε τσεκ λιστ, όχι απλώς να τα μεταφέρεις στην αυριανή λίστα.

Είστε ο βασιλιάς ή η βασίλισσα της αναβλητικότητας.

Αν η αναβλητικότητα ήταν Ολυμπιακό άθλημα, θα φέρνατε το χρυσό στο σπίτι; Η καθυστέρηση πραγμάτων, από μικρές εργασίες έως σημαντικές αποφάσεις, είναι ένα κλασικό σημάδι ελλείμματος πειθαρχίας. Είναι σαν να περιμένετε πάντα την τέλεια στιγμή για να ξεκινήσετε κάτι – προειδοποίηση spoiler: αυτή η στιγμή είναι μύθος. Η πειθαρχία είναι η κατάδυση, ακόμα και όταν είναι δελεαστικό να μείνετε στο περιθώριο.

Τα ρούχα προπόνησής σας είναι απλώς καθημερινά ρούχα.

Θυμάστε εκείνη την απόφαση της Πρωτοχρονιάς να πάτε στο γυμναστήριο; Εάν τα ρούχα προπόνησής σας είναι πλέον μόνο μέρος της συλλογής των καθημερινών σας, η πειθαρχία μπορεί να μην είναι το δυνατό σας κοστούμι. Είναι σαν να αγοράζετε ένα φανταχτερό μπλέντερ για smoothies αλλά το χρησιμοποιείτε μόνο για μαργαρίτες. Το να αποκτήστε καλή φυσική κατάσταση απαιτεί περισσότερα από την αγορά των outfit – έχει να κάνει με το να εμφανιστείτε στο γυμναστήριο και να ιδρώσετε.

Οι συνήθειες δαπανών σας είναι περισσότερο παρορμητικές από τον προϋπολογισμό σας.

Εάν η ιδέα σας για τον προϋπολογισμό είναι να δείτε κάτι και να το αγοράσετε, τότε η πειθαρχία στο οικονομικό τμήμα μπορεί να είναι λίγο περίεργη. Είναι σαν να μπαίνετε σε ένα κατάστημα για ένα πράγμα και να βγαίνετε με δέκα. Αυτές οι αγορές της στιγμής μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε καλά, αλλά πειθαρχημένες δαπάνες σημαίνει να σκέφτεστε πέρα ​​από το τώρα και να σχεδιάζετε για το μέλλον.

Η ιδέα σας για μια προθεσμία είναι «κάποτε».

Προθεσμίες. Εάν είναι περισσότερο μια αόριστη πρόταση παρά μια σταθερή δέσμευση στον κόσμο σας, είναι ένα σημάδι ότι η πειθαρχία δεν είναι το φόρτε σας. Είναι σαν να αντιμετωπίζετε τα χρονικά όρια ως ήπιες οδηγίες, πάντα τεντώνοντάς τα και λυγίζοντας τα. Η τήρηση των προθεσμιών είναι ένας χορός πειθαρχίας – έχει να κάνει με το βηματισμό και την ιεράρχηση, όχι απλώς να περάσετε τη γραμμή τερματισμού… κάποτε.

Πάντα αργείτε.

Αν το να είστε στην ώρα σας είναι ένας αγώνας και βιαστείτε να προλάβετε στο τσακ την τελευταία στιγμή ή αργότερα, μπορεί να είναι θέμα πειθαρχίας. Είναι σαν το ρολόι σας να τρέχει σε διαφορετική ζώνη ώρας, πάντα λίγα λεπτά πίσω. Το να είστε ακριβής είναι θέμα πειθαρχίας – έχει να κάνει με το να εκτιμάτε τον χρόνο σας και να σέβεστε τους άλλους. Έτσι, εάν το μότο σας είναι «κάλλιο αργά παρά ποτέ», ίσως είναι καιρός για μια ρύθμιση διαχείρισης χρόνου.

Τα σχέδιά σας είναι περισσότερο… ευχές.

Έχετε μεγάλα σχέδια, αλλά βρίσκετε ότι σπάνια πραγματοποιούνται; Εάν τα ονειρικά σας έργα μένουν συχνά απλώς τα όνειρα, μπορεί να είναι σημάδι ότι η πειθαρχία δεν είναι το πιο δυνατό σας στοιχείο. Είναι σαν να έχετε ένα κεφάλι γεμάτο σχέδια, αλλά χωρίς υποδομή για να χτίσετε. Η μετατροπή των σχεδίων σε πραγματικότητα απαιτεί πειθαρχημένα βήματα, όχι μόνο ευσεβείς πόθους.

Ο χώρος εργασίας σας είναι μια ζώνη χάους.

Εάν το γραφείο σας μοιάζει χτυπημένο από ανεμοστρόβιλο που μόλις πέρασε, θα μπορούσε να υποδηλώνει έλλειψη πειθαρχίας. Ένας ακατάστατος χώρος αντικατοπτρίζει συχνά ένα ακατάστατο μυαλό. Το να κρατάς τα πράγματα οργανωμένα είναι θέμα πειθαρχίας – έχει να κάνει με τη δημιουργία τάξης και αποτελεσματικότητας στον χώρο σας, να σας προετοιμάζει για επιτυχία και όχι σε ένα πάρτι αναζήτησης για τις χαμένες σημειώσεις σας.

Η δίαιτά σας είναι περισσότερο γρήγορο φαγητό παρά προετοιμασία γευμάτων.

Εάν οι διατροφικές σας συνήθειες είναι ένα τρενάκι του γρήγορου φαγητού και των γευμάτων της τελευταίας στιγμής, μπορεί να υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας στο τμήμα μαγειρικής. Είναι εύκολο να πιάσετε μια γρήγορη μπουκιά, αλλά η πειθαρχημένη διατροφή έχει να κάνει με τον προγραμματισμό και την προετοιμασία. Δεν είναι μόνο το να τρώτε κάτι, πρόκειται για τη διατροφή του σώματός σας με μελετημένες επιλογές.

Το πρόγραμμα ύπνου σας είναι ακατάστατο.

Ένα ασταθές πρόγραμμα ύπνου μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης πειθαρχίας. Τα τακτικά μοτίβα ύπνου δεν είναι μόνο να πιάσουμε τα απαραίτητα Ζzzzz, έχουν να κάνουν με τον καθορισμό ενός ρυθμού για το σώμα σας και της απαραίτητης ξεκούρασης. Η πειθαρχία στον ύπνο έχει να κάνει με τη δημιουργία και την τήρηση μιας ξεκούραστης ρουτίνας, όχι απλώς να κοιμάστε όταν πλησιάζει η εξάντληση.

Ο χρόνος σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι απεριόριστος.

Πέφτετε ποτέ σε μια μαύρη τρύπα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, για να εμφανιστείτε ξανά στην επιφάνεια ώρες αργότερα, κι αναρωτιέστε πού πήγε ο χρόνος; Εάν ο καθορισμός ορίων στην κύλισή σας είναι δύσκολος, είναι ένας υπαινιγμός ότι η πειθαρχία δεν οδηγεί το ρυθμό της καθημερινότητάς σας. Η προσεκτική χρήση των μέσων ενημέρωσης είναι μια τέχνη πειθαρχίας – έχει να κάνει με την απόλαυση του ψηφιακού κόσμου χωρίς να τον αφήνετε να σας καταναλώνει όλο τον χρόνο.

Τα άπλυτά σας μοιάζουν με ένα μικρό βουνό.

Αν το να ασχολείστε με το πλύσιμο των ρούχων είναι ένα κατόρθωμα που αναβάλλετε μέχρι να φτάσετε στο τελευταίο ζευγάρι κάλτσες σας, είναι άλλο ένα σημάδι έλλειψης πειθαρχίας. Το να είστε συνεπείς σε δουλειές όπως το πλύσιμο ρούχων αφορά την τακτική συντήρηση, όχι την αναμονή για μια κρίση δεν έχω τι να φορέσω. Είναι να φροντίζετε τα μικρά πράγματα πριν γίνουν μεγάλα πράγματα.

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

Η ψυχολογική ανάγνωση της Εβδομάδας των Παθών

Τα δέκα συναισθήματα του Πάσχα και πώς θα σε οδηγήσουν στην αυτογνωσία

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!