Skip to main content

SINGLES

5 συνηθισμένες αιτίες που σου χαλάνε τη διάθεση

Μάθε να τα αντιμετωπίζεις...



Αν έχεις ξυπνήσει έστω και μια φορά με κακή διάθεση χωρίς να ξέρεις γιατί, ίσως η αιτία να σου κάνει εντύπωση. Μπορεί να μην φταίει ο καιρός, τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις ή ο γείτονας που έκανε φασαρία το πρωί. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει εμφανής λόγος για να έχεις κακή διάθεση, υπάρχουν και 5 καθημερινά πράγματα που σου την χαλάνε χωρίς να το καταλάβεις.

1. Η διακόσμηση του σπιτιού: Αν περνάς τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο σπίτι ή αν γυρνάς κουρασμένη σε ένα χώρο που δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις, τότε καλό είναι να κάνεις μια αλλαγή στη διακόσμηση του σπιτιού σου. Το κόκκινο χρώμα μπορεί να σου φέρει εκνευρισμό, το κίτρινο υποδηλώνει ευτυχία και το μπλε είναι χαλαρωτικό. Γι' αυτό πρόσεξε και τους χρωματικούς συνδυασμούς στη διακόσμηση που θα επιλέξεις.

2. Η λάμπα του κομοδίνου: Εάν κοιμάσαι με ανοιχτή την τηλεόραση ή με κάποιο φως ανοιχτό, σίγουρα θα ξυπνήσεις με κακή διάθεση. Το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας μειώνει την παραγωγή μελατονίνης, μιας ορμόνης που παράγεται στο σκοτάδι και ρυθμίζει τη διάθεσή μας. 

3. Μια προαγωγή: Μπορεί να ονειρεύεσαι προαγωγή, όμως όταν το καταφέρεις δεν είσαι τελικά πιο ευτυχισμένη! Σύμφωνα με έρευνες, οι εργαζόμενοι που παίρνουν προαγωγή συχνά, έχουν προβλήματα ψυχολογικής φύσεως, αφού έχουν περισσότερο άγχος και ευθύνες.

4. Διατροφή: Η κακή διάθεση έχει πολλές αιτίες, όμως η κακή διατροφή μπορεί να επιβαρύνει την κατάσταση. Εάν δεν λαμβάνεις επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, Β και ωμέγα-3 λιπαρών, έχεις λιγότερες πιθανότητες να βελτιώσεις την ψυχολογία σου.

5. Η ποιότητα του ύπνου: Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά έχουμε κακή διάθεση την επόμενη μέρα. Πλέον οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν έχει μόνο σημασία πόσες ώρες κοιμόμαστε αλλά και ποιες ώρες κοιμόμαστε. Όσοι κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ έχουν μέχρι και 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να ξυπνήσουν με κακή διάθεση.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της

CELEBS

Αλέξης Κούγιας: Η δικαστική διαμάχη με την Εύη Βατίδου και οι εξηγήσεις στα παιδιά του

«Έδωσε το 25% σε δικηγόρους για να πάρουν την περιουσία των παιδιών»

FASHION RADAR

Lingerie Dress: Το φόρεμα που λατρεύουν οι Γαλλίδες

Ύφασμα απαλό σαν μετάξι και γραμμή που κολακεύει το σώμα