Skip to main content

SINGLES

3 τρόποι να καλλιεργήσεις τη δημιουργικότητά σου

Ανακάλυψε τα νέα σεμινάρια του Πολυχώρου Μεταίχμιο.


Γεωργία Κοντού

Αν η άνοιξη σου ανοίγει την όρεξη για νέα σχέδια και αν έχεις μια καλή σχέση με το γραπτό λόγο, σου προτείνουμε να ρίξεις μια ματιά στο νέο κύκλο σεμιναρίων για ενήλικες του Πολυχώρου Μεταίχμιο, ο οποίος είναι πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1. Διεξάγονται από αξιόλογους ειδικούς, έχουν χαμηλό κόστος διδάκτρων, με την εγγραφή προσφέρουν δωρεάν βιβλία σχετικά με το αντικείμενό τους και με την ολοκλήρωσή τους παρέχουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Αποτελούν έναν ιδανικό τρόπο να καλλιεργήσεις τη μόρφωσή σου, αλλά κυρίως να αναπτύξεις τη δημιουργικότητά σου! Αυτά είναι τα τρία νέα σεμινάρια της περιόδου Απρίλιος-Ιούνιος 2015:

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής (μυθιστόρημα/διήγημα): Στόχος του είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της. Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τρίτη, 17.00-20.00, διδάσκων: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας, κόστος: € 260  - για φοιτητές και ανέργους: € 245. Έναρξη: 5/5. Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 28/4, 17.00.

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής παιδικού βιβλίου (για αρχαρίους): Μπορεί να γράφουμε ημερολόγιο για να τακτοποιήσουμε τις σκέψεις μας. Ή να αφηγούμαστε δικά μας παραμύθια στα παιδιά μας πριν κοιμηθούν. Κάποια στιγμή όμως νιώθουμε πως είναι ώρα για το επόμενο βήμα. Πώς δουλεύεται αυτό το υλικό για να γίνει βιβλίο; Έχει διαφορά να γράφει κάποιος για προσωπική απόλαυση από το να γράφει για να διαβαστεί από πολλούς; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία θα μας βοηθήσει να δώσουμε μια απάντηση το συγκεκριμένο εργαστήριο. Μέρες και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα, 18:00-21:00, διδάσκουσα: Ιωάννα Μπαμπέτα, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, κόστος: € 180  - για φοιτητές και ανέργους: € 160. Έναρξη: 27/4. Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 20/4, 18.00.

Κατάρτιση Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων: Το σεμινάριο περιλαμβάνει α) 18 ώρες μαθημάτων που αναφέρονται στα βασικά κεφάλαια της νεοελληνικής γραμματικής και σχετίζονται άμεσα με το έργο της επιμέλειας και διόρθωσης, καθώς και β) 32 ώρες εργαστηρίων, όπου γίνεται παρουσίαση διορθωτικών πρακτικών. Μέρες και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη και Παρασκευή, 16:00-18:30. Την τελευταία Παρασκευή του Μαΐου και τις Παρασκευές του Ιουνίου το μάθημα θα διαρκεί από τις 16:00 έως τις 19:15. Διδάσκουσα: Άννα Ιορδανίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Κόστος: € 500  - για φοιτητές και ανέργους: € 450. Έναρξη: 7/5. Ενημερωτική συνάντηση για το περιεχόμενο του σεμιναρίου: 30/4, 18.00

Όλα τα σεμινάρια γίνονται στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα, www.metaixmio.gr. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: τηλ. 211 3003580, e-mail: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Διαβάστε επίσης

SINGLES

11 ενδείξεις ότι υπερασπίζεστε τον εαυτό σας και δεν ανέχεστε τις αηδίες των άλλων

Δεν συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο απ’ αυτό που είναι επιλογή σας

SINGLES

16 σημάδια ότι αναζητάτε την ευτυχία σε όλα τα λανθασμένα μέρη

Πώς να σταματήσετε να ψάχνετε την ευτυχία εκεί που δεν θα την βρείτε

SINGLES

Πώς να καταλάβεις αν σε θέλει από τα μηνύματά του

Αποκωδικοποιώντας τη γραπτή σας επικοινωνία

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30