Skip to main content

SINGLES

Είμαι single και είμαι καλά!

7 πλεονεκτήματα του να είσαι «ελεύθερη» (το «ωραία» είναι προαιρετικό). 


Γεωργία Κοντού

Ίσως νιώθεις απογοητευμένη που δεν έχεις βρει (ακόμη) τον κατάλληλο σύντροφο ή που μόλις βγήκες από μία (ακόμη) σχέση. Είτε όμως έχεις επιλέξει να είσαι αδέσμευτη είτε όχι, για όσο καιρό είσαι ελεύθερη (κι ωραία), χαλάρωσε και απόλαυσε το status «single». Ναι, έχει κι αυτό τα οφέλη του.

Pixel

1. Μπορείς να κάνεις πραγματικότητα οποιαδήποτε παρόρμηση/επιθυμία σου: Χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε κανέναν σύντροφο/σύζυγο. Είτε πρόκειται για ένα ταξίδι που ονειρευόσουν να κάνεις από καιρό, είτε για έναν καφέ με φίλους που δεν έβρισκες χρόνο να τους δεις, είτε για ένα extreme sport.

2. Φλερτάρεις άνετα: Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας: το αθώο φλερτ είναι στο παιχνίδι για όλους, δεσμευμένους και μη. Όταν όμως είσαι single, μπορείς να φλερτάρεις με αθώους ή πονηρούς σκοπούς και ό,τι ήθελε προκύψει, χωρίς περιορισμούς και χωρίς τύψεις.

3. Φτιάχνεις σώμα: Μια σχέση δεν στέκεται, θεωρητικά, εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και τη σωματική άσκηση. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν δεσμευόμαστε, επαναπαυόμαστε και συχνά «αφηνόμαστε»: σε μια βρετανική δημοσκόπηση, μάλιστα, το 62% των συμμετεχόντων απάντησαν ότι από τη στιγμή που έκαναν σχέση, πήραν πάνω από 5 κιλά.

4. Έχεις περισσότερο χρόνο για τον εαυτό σου: Αρκεί να θυμηθείς πόσες φορές, όταν είσαι σε μια σχέση, έχεις πιθανόν σκεφτεί: «Πάλι θα βγούμε με τους φίλους του…/Δεν έχω καμία όρεξη να περάσω μία ακόμη Κυριακή με τους γονείς του».

5. Κοιμάσαι ήσυχα: Τουλάχιστον τα βράδια που δεν σου λείπει η επαφή, δεν υποφέρεις από το ροχαλητό του/το παραμιλητό του/το στρίμωγμα στο κρεβάτι/την «πάλη» για το σεντόνι.

6. Γίνεσαι πιο ανεξάρτητη: Λίγες σχέσεις προορίζονται να εξελιχθούν σε μακροχρόνιες και ακόμη λιγότερες να συνεχιστούν για μία ζωή. Είναι λοιπόν σημαντικό να διδαχθείς, έστω και μέσα από επώδυνες εμπειρίες όπως αυτή ενός χωρισμού, να στηρίζεσαι στις δυνάμεις σου χωρίς το συναισθηματικό δεκανίκι ενός συντρόφου.

7. Δένεσαι περισσότερο με τους φίλους σου: Αν πάλι διανύεις μια περίοδο στη ζωή σου που οι περισσότεροι φίλοι σου είναι παντρεμένοι με παιδιά, έχεις την ευκαιρία να γνωρίσεις ανθρώπους, π.χ. σε νέες παρέες, ταξιδιωτικούς προορισμούς ή ένα σεμινάριο, που πιθανόν δεν θα συναντούσες ποτέ αν ήσουν σε μια σχέση.

Διαβάστε επίσης

SINGLES

10 πράγματα που λένε οι ναρκισσιστές για να σας χειραγωγήσουν και να σας ελέγξουν

Σε ποιες φράσεις να έχετε τον νου σας για να μην πέσετε στις παγίδες ενός ναρκισσιστή

SINGLES

Πώς να προσελκύεις αυτούς που θες στη ζωή σου

15 συμπεριφορές κλειδιά που θα σε φέρουν πιο κοντά με τους άλλους

SINGLES

Γιατί μπορεί ένας άντρας να το βάλει στα πόδια αφού κοιμηθεί μαζί σου;

Για να μη μείνεις με την απορία υπάρχουν 8 τουλάχιστον καλοί λόγοι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 26/5 έως 2/6/24

Οι αλλαγές θα εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένετε, με ξαφνικά νέα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποδείξεις ότι δεν σε αγάπησε ποτέ και πώς να το(ν) ξεπεράσεις

Έλα αρκετά χρόνο σπατάλησες, άνοιξε τα μάτια σου και μάζεψε την καρδιά σου