Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Happy You Year

Μια χρονιά, 2020 αποφάσεις…


Τζίνα Σπάρτακου

Η ώρα έχει πάει μία και σαρανταπέντε και μόλις τώρα έπιασα το ποντίκι για ν᾽ αρχίσω να γράφω. Μου έπεσε βαρύ το πάπλωμα, η γεμιστή κότα, το ατελείωτο καθισιό της μιας εβδομάδας που με χόρτασε βόλτες, μουσικές, καλούς φίλους και εξόδους. Όλα μου έπεσαν βαριά και δεν μπορώ να μπω σε πρόγραμμα. Το μόνο που δεν πέφτει, είναι η διάθεσή μου για τη νέα χρονιά. Και η διάθεσή μου να προσπαθώ να κάνω ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ζωή μου και την ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μου. Και αν μπορώ και εκείνων που δεν τους γνωρίζω.

Δεν έχω σκεφτεί τι θα ήθελα να επιτύχω μέσα στην νέα χρονιά. Όχι γιατί νιώθω ότι έχω τόσα πια καταφέρει, αλλά γιατί είναι τόσα πολλά, που δεν μπορώ να τα ταξινομήσω, ούτε να τα βάλω σε προτεραιότητα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι με τυχαία σειρά να τα αναφέρω, ελπίζοντας ότι λέγε λέγε, κάτι μπορεί να καταφέρω:

- Να βοηθήσω όλα τα παιδάκια, τα ζωάκια και τους ηλικιωμένους του κόσμου να ζουν καλύτερα. Γενικώς όσους αισθάνομαι ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

- Θα ήθελα να μην αγχώνομαι με το κάθε τι, αλλά στην Ελλάδα ζούμε. Ακόμη και στην Ανάφη να πας να μείνεις, κάτι θα βρεθεί να σε αγχώσει.

- Θα ήθελα να βρίσκω κάθε μέρα χρόνο για περπάτημα. Μισή ώρα την ημέρα, κάθε μέρα, λένε όσοι ξέρουν για να διατηρηθείς υγιής και σε φόρμα.

- Να κόψω την ζάχαρη, τα γλυκά και το αλεύρι.

- Να μην δειλιάσω να καταγγείλω τον γείτονα που έκοψε σύριζα τις τεράστιες λεύκες του πεζοδρομίου του. Να έρθουν να τον συλλάβουν και να τον υποχρεώσουν να ξαναφυτέψει μόνος του άλλες, καινούργιες λεύκες στη θέση τους. Γιατί στην χώρα μας αντί να φτιάξουν το πεζοδρόμιο που το έχουν χαλάσει οι ρίζες του δέντρου, απλά κόβουν το δέντρο.

- Να πάρω απόφαση ότι ζούμε σε έναν κόσμο άδικο και ανισόρροπο και να μην δηλητηριάζομαι με το κάθε τι.

- Να ξεκινήσω επιτέλους Ισπανικά

- Να  μάθω μαντολίνο. Έστω δέκα τραγούδια.

- Να μην λέω ψέματα, όταν κάτι δεν μου αρέσει…

- Να μην με ενοχλεί αυτή η κυρία που βλέπω κάθε πρωί στον καθρέφτη και έχει πάρει την θέση του κοριτσιού που έβλεπα κάποτε…

Σας το είπα ο κατάλογος είναι ατελείωτος…

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά του Καρκίνου στις 4/2 ξαναβλέπουμε το “Hair Love”

Τη μικρού μήκους animation ταινία που κέρδισε το Όσκαρ αλλά και την καρδιά μας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Στον αστερισμό των μαμάδων!

Τι είδους μαμά είσαι, με βάση το ζώδιό σου

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει κάθε γονιός καθώς το παιδί μεγαλώνει

Ο ρόλος του γονέα είναι μια συνεχής περιπέτεια που εκτός από απολαυστικές στιγμές και έντονα συναισθήματα, προσφέρει και μικρές (ή και μεγαλύτερες!) αγωνίες.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.