Skip to main content

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Happy You Year

Μια χρονιά, 2020 αποφάσεις…


Τζίνα Σπάρτακου

Η ώρα έχει πάει μία και σαρανταπέντε και μόλις τώρα έπιασα το ποντίκι για ν᾽ αρχίσω να γράφω. Μου έπεσε βαρύ το πάπλωμα, η γεμιστή κότα, το ατελείωτο καθισιό της μιας εβδομάδας που με χόρτασε βόλτες, μουσικές, καλούς φίλους και εξόδους. Όλα μου έπεσαν βαριά και δεν μπορώ να μπω σε πρόγραμμα. Το μόνο που δεν πέφτει, είναι η διάθεσή μου για τη νέα χρονιά. Και η διάθεσή μου να προσπαθώ να κάνω ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την ζωή μου και την ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται γύρω μου. Και αν μπορώ και εκείνων που δεν τους γνωρίζω.

Pixel

Δεν έχω σκεφτεί τι θα ήθελα να επιτύχω μέσα στην νέα χρονιά. Όχι γιατί νιώθω ότι έχω τόσα πια καταφέρει, αλλά γιατί είναι τόσα πολλά, που δεν μπορώ να τα ταξινομήσω, ούτε να τα βάλω σε προτεραιότητα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι με τυχαία σειρά να τα αναφέρω, ελπίζοντας ότι λέγε λέγε, κάτι μπορεί να καταφέρω:

- Να βοηθήσω όλα τα παιδάκια, τα ζωάκια και τους ηλικιωμένους του κόσμου να ζουν καλύτερα. Γενικώς όσους αισθάνομαι ότι δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

- Θα ήθελα να μην αγχώνομαι με το κάθε τι, αλλά στην Ελλάδα ζούμε. Ακόμη και στην Ανάφη να πας να μείνεις, κάτι θα βρεθεί να σε αγχώσει.

- Θα ήθελα να βρίσκω κάθε μέρα χρόνο για περπάτημα. Μισή ώρα την ημέρα, κάθε μέρα, λένε όσοι ξέρουν για να διατηρηθείς υγιής και σε φόρμα.

- Να κόψω την ζάχαρη, τα γλυκά και το αλεύρι.

- Να μην δειλιάσω να καταγγείλω τον γείτονα που έκοψε σύριζα τις τεράστιες λεύκες του πεζοδρομίου του. Να έρθουν να τον συλλάβουν και να τον υποχρεώσουν να ξαναφυτέψει μόνος του άλλες, καινούργιες λεύκες στη θέση τους. Γιατί στην χώρα μας αντί να φτιάξουν το πεζοδρόμιο που το έχουν χαλάσει οι ρίζες του δέντρου, απλά κόβουν το δέντρο.

- Να πάρω απόφαση ότι ζούμε σε έναν κόσμο άδικο και ανισόρροπο και να μην δηλητηριάζομαι με το κάθε τι.

- Να ξεκινήσω επιτέλους Ισπανικά

- Να  μάθω μαντολίνο. Έστω δέκα τραγούδια.

- Να μην λέω ψέματα, όταν κάτι δεν μου αρέσει…

- Να μην με ενοχλεί αυτή η κυρία που βλέπω κάθε πρωί στον καθρέφτη και έχει πάρει την θέση του κοριτσιού που έβλεπα κάποτε…

Σας το είπα ο κατάλογος είναι ατελείωτος…

 

Διαβάστε επίσης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πώς νιώθουν τα παιδιά σας όταν κοιτάτε το τηλέφωνό σας αντί για εκείνα;

Προσοχή Προσβολή! Πώς νιώθουν τα παιδιά για το τηλέφωνό σας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογενειακό πασχαλινό τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης

Πώς θα φέρεις σε πέρας αυτή την επικίνδυνη αποστολή (και φέτος).

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 26/5 έως 2/6/24

Οι αλλαγές θα εμφανίζονται εκεί που δεν το περιμένετε, με ξαφνικά νέα

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποδείξεις ότι δεν σε αγάπησε ποτέ και πώς να το(ν) ξεπεράσεις

Έλα αρκετά χρόνο σπατάλησες, άνοιξε τα μάτια σου και μάζεψε την καρδιά σου