4 χρυσές συμβουλές για τις σχέσεις, από μία χωρισμένη μητέρα

Single life.

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Υπάρχει ένα ρητό που πηγάζει από την εμπειρία του χωρισμού: Αν θέλεις να σώσεις το γάμο ή τη σχέση σου, τότε ζήτα συμβουλές από μια διαζευγμένη μητέρα. Σύμφωνα με έρευνες, οι γυναίκες αυτές έχουν εντρυφήσει στα αίτια που οδήγησαν τη σχέση σε αδιέξοδο και τελικά στο χωρισμό και κυρίως, στο τι θα άλλαζαν αν υπήρχε δεύτερη φορά – ευκαιρία. Αυτές είναι οι 4 χρυσές συμβουλές τους! 

1. Δημιούργησε περισσότερο χρόνο για το «εμείς». Όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να αποκτήσει παιδιά, η ανατροφή τους πρέπει να είναι ο πρώτος τους στόχος. Το μπαλάκι χάνεται, στην περίπτωση που το ζευγάρι αρχίσει να αισθανθεί ότι αφιερώνει περισσότερο χρόνο στα παιδιά, παρά στη δική τους, προσωπική σχέση. Αυτό είναι και το σημείο της φθοράς.

2. Δώσε προσοχή και στα πιο μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας. Τα ζευγάρια οφείλουν να δείχνουν εκτίμηση και φροντίδα ο ένας για τον άλλο.

3. Μην πέσεις στην παγίδα των ενοχών. Μερικές χωρισμένες μαμάδες παραδέχονται πως παρέμεναν για πολύ καιρό σε γάμους που ήταν ουσιαστικά «αρρωστημένες» καταστάσεις, λόγω της κατάθλιψης ή της ψυχολογικής πίεσης που δέχονταν. 

4. Κάνε εξάσκηση στις ικανότητες επικοινωνίας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που ξεκινάει αναμφίβολα από την παιδική ηλικία και εξελίσσεται ανάλογα με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός. Οι άνθρωποι δυστυχώς δεν μαθαίνουν πώς να ακούνε και αντίστοιχα, δεν αντιλαμβάνονται πως έχουν δικαίωμα να ακούγονται. Δε μαθαίνουν να ζητούν με ειλικρίνεια αυτά που επιθυμούν, πώς να λένε το «ναι» και το «όχι», πώς να συμφωνούν ή να τσακώνονται πολιτισμένα, πώς να κάνουν πίσω. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares