Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Γιατί αξίζει να βάλεις ένα θαλάσσιο κήτος σπίτι σου!

«Ο Νόι και η φάλαινα», το βιβλίο που θέλεις να κοιτάς ξανά και ξανάΌταν είσαι μαμά, έχεις χίλια δυο καλά. Ένα από αυτά είναι ότι διαβάζεις παιδικά βιβλία και καμιά φορά πέφτουν στα χέρια σου διαμαντάκια. Όπως "Ο Νόι και η φάλαινα" των εκδόσεων Ίκαρος. 

Δεν θα σου πω εάν το παιδί σου το αγαπήσει. Πρώτη εσύ θα το λατρέψεις. Κι όσο για το μικρό σου, θα δεις στα μάτια του τον ενθουσιασμό από την πρώτη κιόλας σελίδα. 

«Ο Νόι και η φάλαινα» είναι μια ζεστή, τρυφερή ιστορία ειπωμένη με το μοναδικό ταλέντο του Benji Davies, που είναι και συγγραφέας και εικονογράφος, δημιουργός των βιβλίων Το νησί του παππού, Φίλοι στον λόφο και της σειράς του Αρκουδάκου.
Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου το έχει αποδώσει υπέροχα στη γλώσσα μας, την ελληνική αλλά και αυτή που μιλάμε όσοι δηλώνουμε βιβλιολάτρεις και ευαίσθητοι. 

Προσωπικά νομίζω ότι οι εικόνες κλέβουν την παράσταση και οι λέξεις τις πλαισιώνουν με διακριτικότητα: μια τέλεια ισορροπία.
 
Η ιστορία: Ο Νόι ζει μαζί με τον μπαμπά του και τις έξι γάτες τους σ’ ένα σπίτι κοντά στην ακρογιαλιά. Κάθε μέρα ο πατέρας του ξεκινούσε από πολύ πρωί για τη δουλειά του και τον άφηνε μόνο του στο σπίτι. Μια μέρα, μετά από μια μεγάλη καταιγίδα, ο Νόι βρίσκει ένα μικρό φαλαινάκι που είχε ξεβραστεί στην αμμουδιά και το σώζει, βάζοντάς το στην μπανιέρα του σπιτιού του. Περνάει χρόνο μαζί του, λέγοντάς του πολλές ιστορίες· γνωρίζει καλά όμως ότι ο μπαμπάς του θα θυμώσει πολύ μόλις το αντικρίσει στο σπίτι. Το φαλαινάκι είναι ένα μεγάλο μυστικό για μια τόση μικρή οικογένεια και δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ. Έτσι, ο Νόι και ο μπαμπάς του, αποφασίζουν να το μεταφέρουν στη θάλασσα, αλλά πριν το κάνουν, θα μάθουν τόσα ο ένας για τον άλλον που η οικογένειά τους θα γίνει πιο δυνατή!

Μια ιστορία για τη φιλία, τη μοναξιά και την οικογένεια που θα αρέσει στα παιδιά από 3 ετών και άνω και θα προβληματίσει τα λίγο μεγαλύτερα, ξεκινώντας μια όμορφη κουβέντα με τη μαμά ή τον μπαμπά που τους το διάβασαν! 
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

6 συνήθειες που πρέπει να αποφύγετε αν δεν θέλετε να κακομάθετε τα παιδιά σας

Κανείς δεν θέλει να μεγαλώσει παιδιά που νιώθουν ότι είναι όλα δικά τους, αλλά η συντριπτική μας επιθυμία να φροντίσουμε τα παιδιά μας μερικές φορές μας οδηγεί να κάνουμε πράγματα που δεν εξυπηρετούν αυτούς –ή εμάς– μακροπρόθεσμα.

ΠΑΙΔΙ

Δείτε σε τι ξεχωρίζουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Μάρτιο

Tα μωρά του που γεννιούνται τον Μάρτιο έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά  

ΠΑΙΔΙ

8 φαινομενικά αθώες φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στα παιδιά

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τι πρέπει να αποφεύγετε να λέτε και τι πρέπει να πείτε καλύτερα.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 5 Μαρτίου

Οφείλετε να είστε προσεκτικοί στις μεγάλες υποσχέσεις

ΣΙΝΕΜΑ

Dune: Part 2: Επιστροφή στον Arrakis και στο στο μεγάλο κινηματογραφικό υπερθέαμα

Ο Βασίλης Σπανός περιπλανιέται στις αχανείς ερήμους του Arrakis και στο μεγάλο σινεμά του σύγχρονου auteur της επιστημονικής φαντασίας Denis Villeneuve

SINGLES

Οι μεγαλύτεροι ενδόμυχοι φόβοι των ναρκισσιστικών ατόμων

Μπορεί να το κρύβουν καλά αλλά και οι ναρκισσιστές φοβούνται, δείτε λοιπόν τα αδύνατά τους σημεία