Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

"Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο" από τις εκδόσεις Διάπλαση

Το παραμύθι που πήρε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου.



Είναι αυτά τα βιβλία που τα αγαπάς με την πρώτη ματιά. Από το εξώφυλλο κιόλας σε κερδίζουν για την αισθητική τους. Και μετά, όταν τα ανοίγεις, τα διαβάζεις, τα ακούς (όταν έχουν και CD) τότε παίρνουν τη θέση που τους αξίζει στην καρδιά σου.

Ένα από αυτά είναι "Ο μαγικός κόσμος του Φεδερίκο" του Σωτήρη Τριβιζά, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλαση, και απέσπασε μια πολύ τιμητική διάκριση, το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου. Το βραβείο ανακοινώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ το 2016 είχε κερδίσει το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Federico_book.jpg

Μια μέρα του καλοκαιριού ο μικρός Φεδερίκο το σκάει από το πατρικό του σπίτι, περιπλανιέται στους κάμπους και στα λιβάδια της Ανδαλουσίας κι έρχεται αντιμέτωπος με ένα σωρό παράξενες περιπέτειες...

Ένα παραμύθι εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του μεγάλου Ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, που μας ταξιδεύει στον μαγικό κόσμο των παιδικών του χρόνων.

Η έκδοση περιλαμβάνει CD με πέντε μελοποιημένα ποιήματα του Λόρκα, σε μουσική Δημήτρη Μαραμή και ερμηνεία Θοδωρή Βουτσικάκη. Διαβάζει ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Απλά υπέροχο!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Δημήτρης Μαραμής 
Τραγούδι: Θοδωρής Βουτσικάκης 
Αφήγηση: Πασχάλης Τσαρούχας

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Καραΐσκος Κυριάκος
ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 76 10680 ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛ: 210-3808455 / FAX: 2103808445 / e-mail:Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.diaplasibooks.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου