Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μαμά, είμαι χοντρή

Να τι πρέπει να πεις στην κόρη σου.



 Πάμε παραλία. Έχουν έρθει και κάποιοι φίλοι με τα παιδιά τους. Ανάμεσά τους και εκείνος ο μικρός ξανθός, ο όμορφος. Η κόρη σου, αν και σκάει ο τζίτζικας και πεθαίνει να μπει στη θάλασσα, αρνείται να βγάλει το φόρεμά της και να μείνει με το μπικίνι. 

Νομίζει ότι είναι χοντρή και ντρέπεται.

Στην πραγματικότητα το παιδί είναι μια χαρά. Με λίγα παραπάνω κιλά, όχι αδύνατη, αλλά με γυμνασμένο, σφιχτό σώμα. Και από την άλλη, είναι μόλις 10 ετών. Γιατί να νιώθει αμήχανα για το σώμα της; Ποιος την έκανε να νιώσει έτσι;

Εάν ακούσεις τη φράση «είμαι χοντρή» από την κόρη σου, μην της πεις "Οκ, θα κάνεις δίαιτα". Βρες την κατάλληλη ευκαιρία για να της μιλήσεις ουσιαστικά και να της περάσεις βασικά μηνύματα για την υγιή εικόνα του σώματός της. 

- Εξήγησέ της ότι σημασία έχει το σώμα μας να είναι υγιές και δυνατό. Να το τρέφουμε σωστά και να το ασκούμε. 

- Πες της ότι οι κοπέλες που βλέπει στην παραλία ή στο YouTube των οποίων τα κόκαλα πετάνε και είναι υπερβολικά skinny, δεν αποτελούν το σωστό πρότυπο ομορφιάς. Το φυσιολογικό είναι να υπάρχει λίγο λίπος πάνω στο σώμα μας.

- Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει άλλο σωματότυπο. Η κοπέλα, λοιπόν, που της αρέσει στη διπλανή ξαπλώστρα σίγουρα θα έχει ανασφάλειες με κάποιο μέρος του σώματός της ή θα ζηλεύει κι εκείνη με τη σειρά της τα όμορφα μάτια ή υπέροχα μαλλιά της κόρης σου. 

- Το σώμα μας μάς κουβαλά, πρέπει να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, όπως φροντίζουμε και το μυαλό και το πνεύμα μας.

- Δώστη της το καλό παράδειγμα κάνοντας πράξη όλα όσα λες. Δεν μπορείς, π.χ. να σχολιάζεις αρνητικά στον δρόμο κάποια υπέρβαρη γυναίκα ή να λες ότι κάνεις συνέχεια δίαιτα και μετά να περιμένεις από την κόρη σου να αγαπήσει το σώμα της.

Η οικογένεια είναι αυτή που θα διδάξει στα παιδιά την υγιή εικόνα σώματος, που θα τα κάνει να νιώθουν διαφορετικά και ξεχωριστά.  

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.