Μαμά, είμαι χοντρή

Να τι πρέπει να πεις στην κόρη σου.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

 Πάμε παραλία. Έχουν έρθει και κάποιοι φίλοι με τα παιδιά τους. Ανάμεσά τους και εκείνος ο μικρός ξανθός, ο όμορφος. Η κόρη σου, αν και σκάει ο τζίτζικας και πεθαίνει να μπει στη θάλασσα, αρνείται να βγάλει το φόρεμά της και να μείνει με το μπικίνι. 

Νομίζει ότι είναι χοντρή και ντρέπεται.

Στην πραγματικότητα το παιδί είναι μια χαρά. Με λίγα παραπάνω κιλά, όχι αδύνατη, αλλά με γυμνασμένο, σφιχτό σώμα. Και από την άλλη, είναι μόλις 10 ετών. Γιατί να νιώθει αμήχανα για το σώμα της; Ποιος την έκανε να νιώσει έτσι;

Εάν ακούσεις τη φράση «είμαι χοντρή» από την κόρη σου, μην της πεις "Οκ, θα κάνεις δίαιτα". Βρες την κατάλληλη ευκαιρία για να της μιλήσεις ουσιαστικά και να της περάσεις βασικά μηνύματα για την υγιή εικόνα του σώματός της. 

- Εξήγησέ της ότι σημασία έχει το σώμα μας να είναι υγιές και δυνατό. Να το τρέφουμε σωστά και να το ασκούμε. 

- Πες της ότι οι κοπέλες που βλέπει στην παραλία ή στο YouTube των οποίων τα κόκαλα πετάνε και είναι υπερβολικά skinny, δεν αποτελούν το σωστό πρότυπο ομορφιάς. Το φυσιολογικό είναι να υπάρχει λίγο λίπος πάνω στο σώμα μας.

- Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει άλλο σωματότυπο. Η κοπέλα, λοιπόν, που της αρέσει στη διπλανή ξαπλώστρα σίγουρα θα έχει ανασφάλειες με κάποιο μέρος του σώματός της ή θα ζηλεύει κι εκείνη με τη σειρά της τα όμορφα μάτια ή υπέροχα μαλλιά της κόρης σου. 

- Το σώμα μας μάς κουβαλά, πρέπει να το αγαπάμε και να το φροντίζουμε, όπως φροντίζουμε και το μυαλό και το πνεύμα μας.

- Δώστη της το καλό παράδειγμα κάνοντας πράξη όλα όσα λες. Δεν μπορείς, π.χ. να σχολιάζεις αρνητικά στον δρόμο κάποια υπέρβαρη γυναίκα ή να λες ότι κάνεις συνέχεια δίαιτα και μετά να περιμένεις από την κόρη σου να αγαπήσει το σώμα της.

Η οικογένεια είναι αυτή που θα διδάξει στα παιδιά την υγιή εικόνα σώματος, που θα τα κάνει να νιώθουν διαφορετικά και ξεχωριστά.  

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares