Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Κι όμως, τα μωρά κλαίνε ανάλογα με την εθνικότητα

Γιατί στη Βρετανία «κλαίνε» και οι μαμάδες;



Είχες σκεφτεί ποτέ ότι ένα μωρό στην Ιαπωνία δεν διαφέρει μόνο στο σχήμα των ματιών από ένα μωρό στην Βρετανία αλλά και στις ώρες του κλάματος που κάνει καθημερινά; Τι μαθαίνουμε από τις έρευνες!

Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, μελέτησαν 8.700 μωρά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά δεν κλαίνε το ίδιο σε όλες τις χώρες. 

Τα πιο κλαψιάρικα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κούνια τους στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, ενώ τα πιο ήσυχα κατοικούν στη Δανία, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

Τα υψηλότερα επίπεδα κολικών -κλάματος για πάνω από 3 ώρες τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα (μόνο αν το έχεις ζήσει ξέρεις πόσο βασανιστικό είναι, και για το μωρό και για τη μαμά) έχουν τα μωρά στη Βρετανία ενώ τα χαμηλότερα στη Δανία.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά ανά τον κόσμο κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου 2 ώρες τη μέρα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Μπορεί όμως ένα μωράκι να κλαίει μόλις μισή ώρα ενώ κάποιο άλλο πάνω από 5 ώρες!

Και ποια περίοδος είναι η πλέον κλαψιάρικη;
Τα μωρά φθάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (2 ώρες και 15 λεπτά) την 6η εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα το κλάμα μειώνεται στη 1 ώρα και 10 λεπτά τη μέρα. 

Αν γέννησες πρόσφατα, υπομονή. Κλάμα είναι, θα περάσει.
 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.