Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Α μπέμπα μπλουμ!

Τα μπάνια του... baby λαού !



- Οι ειδικοί λένε ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσει ένα μωρό να έχει επαφή με το νερό και τη θάλασσα, τόσο ευκολότερη θα είναι μετά η ζωή σας στις διακοπές. Κάποιοι παιδίατροι βέβαια δεν συμφωνούν. Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε τη γνώμη του δικού σας παιδιάτρου που ξέρει καλύτερα το μωράκι σας.

-Τα οφέλη του θαλάσσιου μπάνιου για το παιδί, είναι ανεκτίμητα: Το πλατσούρισμα και το κολύμπι  θωρακίζει την υγεία του και συμβάλει στην κινητική, μυική και ψυχική του ανάπτυξη.

- Αν νιώθετε ανασφάλεια για την πρώτη επαφή του με το νερό, μπορείτε να απευθυνθείτε στα ειδικά προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης που υπάρχουν πλέον σε πάρα πολλά κολυμβητήρια σε όλη τη χώρα. Εκεί οι ειδικοί θα φροντίσουν να εξοικειωθεί το μωρό με το νερό, αν και ένα βρέφος ενστικτωδώς κρατάει την αναπνοή του όταν βυθιστεί στο νερό. Ας μην ξεχνάμε ότι ήταν το φυσικό του περιβάλλον επί 9 μήνες .

-Το αλάτι και το θαλασσινό νερό κάνουν καλό σε πάρα πολλά πράγματα: στην φραγμένη μυτούλα, στη διάθεση, στις συνήθειες διατροφής και ύπνου.

- Η βιταμίνη D επίσης είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία και τη διάθεση του, αλλά αν το μωράκι σας είναι κάτω από έξι μηνών καλύτερα να μην βγαίνει ακόμη στον ήλιο. Αν είναι λίγο μεγαλύτερο αποφύγετε τις ώρες μεταξύ 11 το πρωί και 3 το μεσημέρι που ο ήλιος καίει πάρα πολύ.

babywaterin.jpg

-Μπείτε στο νερό σιγά σιγά αγκαλιά με το μωράκι σας και μην ξεχάσετε να του βρέξετε πρώτα λίγο τα χεράκια και τα ποδαράκια. Κι αυτό για να προσαρμοστεί πιο εύκολα στη θερμοκρασία του νερού.

- Αν βάλει τα κλάματα και δείξει οτι κρυώνει ή φοβάται, βγείτε ήρεμα έξω και μην δείξετε πανικό.

-Επιλέξτε για τα πρώτα μπάνια μια ημέρα χωρίς κύμα ή αέρα και βέβαια μια θάλασσα που τα νερά της να είναι αρκετά καθαρά!

-Η ειδική πάνα μαγιό είναι από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στη διάθεση της νέας μαμάς!

- Και μην ξεχνάτε: την ομπρέλα, το θερμός με το νεράκι του, τα ειδικά παπουτσάκια παραλίας, το πάρα πολύ καλό παιδικό αντηλιακό που πρέπει να ανανεώνεται σχεδόν κάθε τέταρτο, το καπελάκι, το μπλουζάκι και βέβαια το ειδικό γιλέκο σωσίβιο που πρέπει να φορούν όλα τα μικρά παιδάκια! Ούφ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μοντεσσόρι στο σπίτι: 14 ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αξιοποιήστε στο μάξιμουμ με τα παιδιά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΠΑΙΔΙ

5 φορές που οι γονείς δεν πρέπει να πουν «ναι» στα παιδιά τους

Πώς να πείτε στα παιδιά σας όχι, όταν είναι εντελώς απαραίτητο

ΠΑΙΔΙ

Φράσεις και συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στην ανατροφή των παιδιών σας

Τι να αποφύγετε οπωσδήποτε στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαρίνα Σάττι - Η απάντηση για το: «Είχατε και στο χωριό σας ρεγκετόν»

Ευχαρίστησε τις τηλεοπτικές εκπομπές που προβάλλουν τη δουλειά της

BEAUTY NEWS

Η Natalie Portman φέρνει το άρωμα της άνοιξης

Η Natalie Portman αποπνέει χαρά και αισθησιασμό καθώς κάνει το μεγάλο άλμα για αγάπη για το νέο άρωμα Miss Dior του Dior.