Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ξυπνητήρι χτυπάς σαν τρελό!

Τρικ για το πρωινό ξύπνημα


Τζίνα Σπάρτακου

Σε όλους αρέσει ο ύπνος. Στα πιτσιρίκια μας ακόμη περισσότερο. Όμως για να προλάβεις κι εσύ κι εκείνα να είστε στην ώρα σας στο γραφείο, στη δουλειά, στο σχολείο, υπάρχουν μερικά τρικ που θα βοηθήσουν πάρα πολύ την κατάσταση.

Εφαρμόζουμε πρόγραμμα ύπνου: αν την μια ημέρα κοιμούνται στις οκτώ και την άλλη στις έντεκα, το πρωινό ξύπνημα θα είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Το ξέρουμε δεν είναι εύκολο, αλλά τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν για ύπνο κάθε βράδυ σε συγκεκριμένη ώρα.

Το τρικ με τα ρολόγια: βάζουμε όλα τα ρολόγια του σπιτιού περίπου δέκα λεπτά μπροστά. Αυτό πίστεψέ με θα σε σώσει. Μέσα στην πρωινή βιασύνη τα δέκα λεπτά που θα κερδίσεις, είναι αιώνας.

Ετοιμάζεις από το βράδυ τι θα φορέσουν και το ταπεράκι που θα πάρουν μαζί τους στο σχολείο: αν ξεκινήσεις να τα κάνεις όλα αυτά το πρωί, κάηκες.

Αναγκαστικά εσύ σηκώνεσαι λίγο νωρίτερα από όλους: ε, τι να κάνουμε κάποιος πρέπει να ενορχηστρώσει όλη αυτή την μετάβαση από το κρεβάτι στο σχολείο.

Το bonus της πρωτιάς: όποιος σηκωθεί, πλυθεί και πάρει πρώτος το πρωινό του, το απόγευμα μετά το σχολείο θα έχει ένα παγωτό. Αυτό πάντα πιάνει…

Κάνε δελεαστικό το πρωινό: αν το πρωινό έχει στο μενού μια λιχουδιά που τα ξετρελένει, έχουν ένα ακόμη λόγο να σηκωθούν γρήγορα από το κρεβάτι.

Δεν αφήνουμε για το πρωί την ετοιμασία και το γέμισμα της τσάντας: αυτή η  διαδικασία και μόνο μπορεί να σας γλυτώσει από άλλα δέκα λεπτά χαμένου χρόνου.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.