Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Σήμερα χτυπάει το κουδούνι!

Και για τους γονείς… 


Τζίνα Σπάρτακου

Λίγα πράγματα θυμάμαι τόσο καλά στη ζωή μου όσο την πρώτη ημέρα στο δημοτικό. Θυμάμαι την μαμά μου, να μου τραβάει τα μαλλιά, να τα βρέχει, να τα σιδερώνει με το χέρι της και να μου τα πιάνει μια σφιχτή αλογοουρά που έβγαζε στην φόρα τα δορυφορικά πιάτα που είχα για αυτιά.

Μετά θυμάμαι ένα κύριο με φωτογραφική μηχανή να μου λέει να πιάσω τα κάγκελα της παιδικής χαράς του σχολείου και να χαμογελάσω και την επόμενη ημέρα οι αυτάρες, η αλογοουρά και το γιακαδάκι, ήταν πρωτοσέλιδο στην τοπική εφημερίδα. Για να θυμάμαι με κάθε λεπτομέρεια την ημέρα αυτή, προφανώς είναι μια στιγμή που χαράσσεται ανεξίτηλα στην μνήμη των παιδιών, γι αυτό και εμείς ως γονείς πια, μπορούμε να την ελαφρύνουμε από κάθε αγωνία και βάρος και να την γεμίσουμε μόνο με γέλιο και χαρά.

Πρώτη μέρα δεν είναι μόνο για τα πρωτάκια, αλλά για κάθε μαθητή που ξεκινά την σχολική του χρονιά και κυρίως για όσους ξεκινούν για Πανελλήνιες και εννοείται ότι έχουν πολύ μεγάλη αγωνία.

Και καθώς το άγχος των γονιών μεταφέρεται στα παιδιά, σίγουρα πρέπει να πιέσουμε τον εαυτό μας, εν ανάγκη να παίξουμε και θέατρο και να μην δείξουμε ότι όλα στη ζωή του παιδιού κρέμονται από αυτή την χρονιά. Και η αλήθεια είναι ότι δεν κρέμονται…

Ανάλογα με την ηλικία, την φάση στην οποία βρίσκεται το παιδί και την προσωπικότητά του, αυτό το μεταβατικό στάδιο της νέας αρχής πρέπει να λουστεί με φως, να γεμίσει με αισιοδοξία και ελπίδα. Όποια αρχή και να κάνει το παιδί, πρέπει να του δείξουμε ξεκάθαρα ότι του έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει και ότι η νέα χρονιά θα γεμίσει την ζωή του με περισσότερες γνώσεις, νέους φίλους και νέες εμπειρίες.

Foto credits: @theroyalfamily

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department 

ΣΠΙΤΙ

5 έξυπνα tips για να κάνεις τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος

Ακόμα και τα πιο μικρά σπίτια μπορούν να δείξουν πιο ευρύχωρα, αν ακολουθήσεις μερικές έξυπνες συμβουλές