Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Tips για να πείσεις το παιδί σου να μελετήσει

Όταν το παιδί σου, σού λέει «βαριέμαι, δεν θέλω να διαβάσω»



Πόσες  φορές  έχεις φωνάξει κι έχεις τσακωθεί για να πείσεις το παιδί σου να μελετήσει τα μαθήματα του. Λάθος! Αφού  το ξέρει  πως οι φωνές μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να έχουν...

 Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips και δώσε οριστική λύση στο «δεν θέλω να διαβάσω».

 

 

Μελέτη σε συγκεκριμένη ώρα. Η επανάληψη μιας συνήθειας είναι ο καλύτερος τρόπος να την υιοθετήσουν τα παιδιά. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα, με βάση το πρόγραμμα του παιδιού, για να ξεκινήσει την μελέτη. Καλό θα ήταν αυτή η ώρα να μην είναι κατευθείαν μετά το σχολείο, έτσι ώστε το παιδί να έχει χρόνο να ξεκουραστεί για λίγο.

Η ρουτίνα βοηθάει. Τα παιδιά καθημερινά, πέρα από το διάβασμα, πρέπει να κάνουν πράγματα που θα έχουν αναλάβει υπ' ευθύνη τους. Συζητήστε μαζί τους για το πόσο σημαντικό είναι αυτό , ώστε να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να τα προλάβετε όλα, γιατί προκαλεί στρες.

Βοηθάμε στην μελέτη μόνο όταν υπάρχει ηρεμία. Αν είστε φορτωμένοι με έγνοιες και δεν είστε ψύχραιμη καλύτερα να μην βοηθήσετε το παιδί με τα μαθήματα του. Το  παιδί χρειάζεται την  υπομονή και την ήρεμη επιμονή σας. Ο δικός σας εκνευρισμός χαλάει, αυτόματα, την διάθεση του παιδιού για μάθηση.

 

 

Η επιβράβευση είναι σύμμαχος σας. Πείτε «μπράβο», "τα πήγες πολύ καλά" , "έσκισες¨" κι άλλα τέτοια ενθαρρυντικά λόγια στο παιδί,  για να συνεχίσει  να διαβάζει με όρεξη και  κέφι.

Βοηθήστε το με τις ασκήσεις, μην τις κάνετε εσείς!  Είναι, σίγουρα, πολλές οι  φορές που μπαίνετε στο ...τριπάκι  να λύσετε εσείς τις ασκήσεις του παιδιού , ενώ αυτό απλά ...κοιτάζει.  Λάθος! Αφού το ξέρετε, πρέπει να τις κάνει μόνο του , κι ας τις κάνει λάθος. Αφήστε το να προσπαθήσει. Η προσπάθεια είναι που μετράει.

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.