Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μωρά του Μαΐου, φωτεινά σαν ηλιαχτίδες – δες σε τι ξεχωρίζουν

Όσοι γεννιούνται τον Μάιο ξέρουν, μεταξύ άλλων, να χαίρονται τη ζωή και να είναι δημιουργικοίΟ μήνας ξεκινάει με τη γιορτή των λουλουδιών της Πρωτομαγιάς και προσφέρει μερικές πολύ σημαντικές οικογενειακές γιορτές, οπότε όποιος έχει ένα μωρό Μαΐου μπορεί να δει τα γενέθλια και την Ημέρα της Μητέρας τον ίδιο μήνα – διπλασιάστε τον χρόνο οικογενειακού δεσμού. Η έρευνα δείχνει επίσης καλά αποτελέσματα για τα νεογέννητα μωρά που σχετίζονται τόσο με τη σωματική τους υγεία (γενικά είναι αρκετά υγιή) όσο και με την ψυχική τους υγεία (έχουν επίσης θετική στάση). Καθώς τα χρώματα να είναι πλούσια, τα λουλούδια είναι υπέροχα ανθισμένα και υπάρχει μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας για τον κόσμο. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο τα γενέθλια αυτού του μήνα είναι ξεχωριστά! Υπάρχουν πολλά δυνατά χαρακτηριστικά που κουβαλάνε στην προίκα τους.

Pixel

Τα λουλούδια γέννησής τους είναι κρίνος της κοιλάδας

Είναι κατάλληλο, γιατί αυτό το λουλούδι είναι επίσης γνωστό ως κρινάκι του Μαΐου. Η άνθιση συμβολίζει μια σειρά από καλά χαρακτηριστικά, όπως ταπεινότητα, αγνότητα, γλυκύτητα, αγνότητα και τύχη στην αγάπη. Το δέντρο hawthorn σχετίζεται επίσης με τα γενέθλια του Μαΐου κι αντιπροσωπεύει την αγάπη και την προστασία. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα μωρά Μαΐου έχουν πολλή αγάπη στη ζωή τους.

Ο πολύτιμος λίθος τους είναι το σμαράγδι

Για τα παιδιά του Μαΐου, υπερισχύει το πράσινο. Το χρώμα αντιπροσωπεύει την άνοιξη και την αναγέννηση, όπως φαίνεται και στον πολύτιμο λίθο τους που είναι το σμαράγδι. Τα σμαράγδια συνδέονται επίσης με την προοπτική, την καλή τύχη και τη νεότητα, σύμφωνα με την American Gem Society.

Ανήκουν στο ζώδιο του Ταύρου ή των Διδύμων

Τα Ταυράκια, ή αυτοί που γεννήθηκαν μεταξύ 1 και 20 Μαΐου, λέγεται ότι είναι έξυπνα, φιλόδοξα και αξιόπιστα. Τα μωρά που γεννιούνται μετά τις 21 Μαΐου είναι τα Δίδυμοι, που λέγεται ότι είναι πιο παθιασμένα και δυναμικά.

Υπάρχουν πολλά διάσημα αστέρια του Μαΐου

Εάν τα γενέθλιά σας είναι τον Μάιο, είστε σε καλή παρέα: όπως η Βασίλισσα Βικτώρια, η Όντρεϊ Χέπμπερν, ο Μίλς Ντέιβις, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Πάτι Λαμπέλ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζάνετ Τζάκσον μερικά από τα διάσημα αστέρια.

Είναι πιο πιθανό να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά

Σύμφωνα με το Time, τα μωρά που γεννήθηκαν την άνοιξη παίρνουν υψηλή βαθμολογία στην κλίμακα των υπερθυμιών, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μια γενική αίσθηση αισιοδοξίας για αυτά. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που γεννήθηκαν τον Μάιο τείνουν να βλέπουν τη θετική πλευρά.

Είναι αρκετά υγιείς

Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια δείχνει ότι τα άτομα που γεννήθηκαν τον Μάιο έχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο ασθένειας – ένας άλλος λόγος για να είναι αισιόδοξοι.

Τα μωρά είναι τα πιο μικρά

Ορισμένες μελέτες λένε ότι τα μωρά με το χαμηλότερο βάρος γέννησης γεννιούνται τον Μάιο – που σχετίζεται με τη χαμηλότερη ποσότητα βιταμίνης D στη μήτρα κατά τη διάρκεια μιας χειμερινής εγκυμοσύνης.

Αισθάνονται αρκετά τυχεροί

Μια μελέτη που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξε ότι ο Μάιος είναι ο πιο τυχερός μήνας γέννησης και ο Οκτώβριος είναι ο πιο άτυχος. Θα μπορούσε να έχει σχέση με αυτή την αισιοδοξία, καθώς οι θετικές στάσεις έχουν συσχετιστεί με μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Τους αρέσει να ξενυχτάνε

Μελέτες δείχνουν ότι τα μωρά που γεννιούνται την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι νυχτερινές κουκουβάγιες σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς ομολόγους τους, οπότε να είστε προετοιμασμένοι για κάποια ξενύχτια.

Ασκούν ένα εύρος επαγγελμάτων

Ενώ οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ορισμένοι μήνες γέννησης συσχετίζονται έντονα με ορισμένα επαγγέλματα – οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να γίνουν οδοντίατροι, για παράδειγμα – «λέγεται ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος έχουν μια αρκετά ομοιόμορφη γκάμα επαγγελμάτων», αναφέρει η Telegraph.

 

Πηγή: childit.gr

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

3 φράσεις που λέει πάντα στα παιδιά της για να ενισχύσει τη συναισθηματική τους νοημοσύνη ερευνήτρια του Harvard και μαμά

Ένας εύκολος τρόπος για να διαχειριστείτε ξεσπάσματα και μεγάλα συναισθήματα

ΠΑΙΔΙ

Η μέθοδος του δημιουργικού γονέα: 3 τρόποι με τους οποίους η θεραπεία τέχνης μπορεί να χτίσει την αυτοεκτίμηση στα μικρά παιδιά

Η θεραπεύτρια τέχνης Stephanie McLeod-Estevez δίνει 3 ιδέες για θεραπευτικές ασκήσεις ενδυνάμωσης των παιδιών μέσα από καλλιτεχνικά και δημιουργικά παιχνίδια

ΠΑΙΔΙ

Παιδοψυχολόγος και μαμά προτείνει 3 φράσεις που θα ήθελε να έλεγαν περισσότερο οι γονείς στα παιδιά τους

Δείτε γιατί η Caitlin Slavens λέει στους γονείς ότι ο θυμός δεν είναι πάντα κάτι κακό

Προτεινόμενα

ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάζοντας την ιστορία των Διάφανων Κρίνων, με τους δίσκους τους στο repeat

Ο Γιάγκος Πλατής διαβάζει το βιβλίο του Θάνου Σαρρή που αφηγείται την ιστορία της δημιουργίας των Διάφανων Κρίνων, και που κυκλοφορεί στο πλαίσιο της σειράς 33 ⅓ των Εκδόσεων Οξύ.

CELEBS

Μαρία Καβογιάννη: Η ηλικία, η «άγνωστη» προσωπική ζωή & το πρώτο επάγγελμα

Οι αξέχαστοι ρόλοι και η καθηλωτική ερμηνεία στο Maestro

FITNESS

Γιατί δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα squats στη γυμναστική

Τα καθίσματα είναι μια πολύ σημαντική άσκηση, χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να μην το παρακάνεις