Αγγίζεις την κορυφή με δυσκολία; Μάλλον φταίει αυτό!

Πριν τα ρίξεις όλα στη ψυχολογία σου, τσέκαρε τη γλυκόζη σου.

Φύλλις Νικολάου

Ταλαιπωρείσαι να αγγίξεις την κορυφή; Και μπορεί να έχεις δοκιμάσει τα πάντα με το σύντροφό σου αλλά να μην βλέπεις αποτέλεσμα. Σου έχουμε νέα: μπορεί να μην φταίει εκείνος, η σχέση σας ή η επιθυμία σου για εκείνον, αλλά η υγεία σου. Άλλωστε, πολλά πράγματα είναι ικανά να σου στερήσουν τον οργασμό, συμπεριλαμβανομένων των παρενεργειών από διάφορα φάρμακα. Ένας ταχύτατα αναπτυσσόμενος παράγοντας, όμως, αφορά στις επιπλοκές από τη νόσο του διαβήτη, που μπορεί να βλάψει τα νεύρα και τα μικρά αιμοφόρα αγγεία που διατρέχουν τα γεννητικά όργανα - ακόμα και τα αυτόνομα νεύρα που στέλνουν στον εγκέφαλο τα ερωτικά σήματα.

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, σε δείγμα 2.000 ενηλίκων, 57-85 ετών, διαπιστώθηκε ότι τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες που υποφέρουν από διαβήτη δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. Η μειωμένη ροή του αίματος, που προκαλείται δε από τη ζημιά στα αιμοφόρα αγγεία, επιδεινώνει τα σεξουαλικά τους προβλήματα.

Τι μπορείς να κάνεις: Εάν δεν έχεις διαγνωσθεί με διαβήτη αλλά έχεις πιθανά σημάδια ή επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό, προχώρα άμεσα σε σχετικό ιατρικό έλεγχο. Αν πάλι είσαι διαβητική, μην ντραπείς να συζητήσεις το θέμα με τον προσωπικό σου γιατρό. Ένας καλύτερος έλεγχος της γλυκόζης μπορεί, για παράδειγμα, να βελτιώσει αισθητά τις σεξουαλικές σου επιδόσεις. Δυστυχώς, μόνο το 19% των γυναικών μιλά ανοιχτά για το σεξουαλικό πρόβλημα που αποφέρει η πάθησή τους έναντι του 47% των ανδρών.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares