Skip to main content

SEX

5 στοιχεία για την αυτοϊκανοποίηση, που ίσως σε εκπλήξουν

Για τις έρευνες δεν είναι ταμπού...



Ενώ η επιστημονική κοινότητα συνεχίζει τις μελέτες της σχετικά με την αντρική και τη γυναικεία αυτοϊκανοποίηση, εμείς εν έτει 2017 διστάζουμε να μιλήσουμε για αυτή, διατηρώντας το ταμπού αιώνων. 

Συνδέουμε τον αυνανισμό με εκφυλιστικές συνήθειες και δεν τον αντιμετωπίζουμε ως κάτι φυσιολογικό, ως μια επαφή με το ίδιο μας το σώμα. Η αλήθεια είναι ότι όσο περισσότερο ενημερωνόμαστε, τόσο πιο πολύ το καταλαβαίνουμε και παύουμε να πιστεύουμε σε μύθους. 

Ας μάθουμε, λοιπόν, 5 νέα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν σχετικές έρευνες που έγιναν με αντικείμενο τον αυνανισμό:

1. Μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο:
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν προειδοποιούν ότι εάν ο αυνανισμός διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να προκαλέσει τραυματισμό στα γεννητικά όργανα.

2. Ο ρόλος της συχνότητας:
Για έναν άντρα η συχνότητα του αυνανισμού επηρεάζει τόσο τη σχέση του με την σύντροφό του όσο και την ίδια την εργασία του.

3. Δεν κάνει τόσο καλό όσο το σεξ:
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα βρήκαν ότι ναι μεν τα οφέλη του σεξ είναι τεράστια στην υγεία μας, κι όμως δεν ισχύει το ίδιο με την αυτοϊκανοποίηση. 

4. Οδηγεί σε καλύτερο σεξ
Όσο πιο εξοικειωμένοι είμαστε με το σώμα μας, τόσο πιο πολύ απολαμβάνουμε το σεξ, καθώς ξέρουμε ακριβώς τι μας αρέσει και τι μας ικανοποιεί. Αρκεί βέβαια στις ερωτικές μας περιπτύξεις να το ζητάμε από τον σύντροφό μας.

5. Αντίο στο στρες
Μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στην επιθεώρηση Journal of Personality and Social Psychology αποκάλυψαν ότι πολλοί άντρες προτιμούν τον αυνανισμό με σκοπό να μειώσουν το στρες που τους προκαλεί η εργασία τους καθώς και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department