Skip to main content

SEX

Αγάπη μου σήμερα έχουμε κεράσια…

H αλλιώς το απόλυτο sexual superfood


Νανά Χατζή

Γνωστός εδώ και αιώνες για τις ευεργετικές του ιδιότητες στο πεδίο της σεξουαλικής απόδοσης, ο κόκκινος καρπός δεν πρωταγωνίστησε τυχαία στις  9 ½ εβδομάδες.

cherryin.jpg


Τα κεράσια δρουν αποτοξινωτικά για τον οργανισμό, ικανοποιούν την αίσθηση του γλυκού χωρίς να μας επιβαρύνουν με θερμίδες,  κυρίως όμως εμποδίζουν τις αρτηρίες να σχηματίσουν την αθηρωματική πλάκα. Με απλά λόγια, βοηθούν τις αρτηρίες να μην βουλώνουν.

Αυτό βοηθά το αίμα να κυκλοφορεί, με αποτέλεσμα όλα τα όργανα να αιματώνονται καλύτερα και εννοείται οτι αυτό ευνοεί και την στυτική λειτουργία… Το επόμενο καλό που κάνουν τα κεράσια είναι οτι συμβάλουν στην μείωση της κόπωσης.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της  International Society of Sports Nutrition, έδειξε οτι δρομείς που κατανάλωναν επί μια εβδομάδα πριν από έναν αγώνα, οργανικό χυμό από κεράσια, υπέφεραν λιγότερο από πόνους στους μυς. Επίσης οι μυς των αθλητών αυτών, ανέρρωσαν πολύ γρηγορότερα από την κόπωση.

Τώρα ξέρουμε τι θα τρώμε με τις χούφτες, πριν πέσουμε με τον αγαπημένο μας στο κρεβάτι…

 

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΥΓΕΙΑ

6 καθημερινές συνήθειες που αυξάνουν εκθετικά το ρίσκο απόκτησης καρκίνου

Όλα εκείνα που πρέπει να αποφεύγεις για την προστασία της υγείας σου