Τα (παράπλευρα) οφέλη του σεξ

Οι παρακάτω λόγοι θα σου δώσουν επιπλέον κίνητρα να αναζωπυρώσεις την ερωτική ζωή σου. Ευκαιρία είναι, διακοπές έρχονται...

Γεωργία Κοντού

Κανονικά δεν θα έπρεπε να χρειάζεσαι κίνητρα για να κάνεις σεξ. Όμως ειδικά αν είσαι σε μακροχρόνια σχέση που έχει φθαρεί από τη ρουτίνα και το στρες, μια παρακίνηση τη θέλεις. Διάβασε λοιπόν μερικά από τα οφέλη του σεξ στη σωματική και ψυχική υγεία σου:

* Το σεξ σε κάνει να φαίνεσαι νεώτερη: Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, το σεξ κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα σου "κόβει" χρόνια, ίσως γιατί απελευθερώνει ενδορφίνες και αυξητική ορμόνη, τα καλύτερα "αντιγηραντικά καλλυντικά".

* Δυναμώνει το ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό σύστημα: Όπως έδειξε μάλιστα μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ σε 3.000 άντρες 45-59 ετών, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφράγματος στη μέση ηλικία.

* Σου προσθέτει χρόνια ζωής: Οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους: έξι παραπάνω χρόνια οι άντρες και τρία οι γυναίκες, σύμφωνα με μια έρευνα.

* Μειώνει το στρες: Η απελευθέρωση ενδορφινών κατά τη διάρκεια της πράξης σε χαλαρώνει και σε βοηθάει να κοιμηθείς καλύτερα.

* Ανακουφίζει από τον πόνο: Οι ενδορφίνες "ευθύνονται" και για την ήπια αναλγητική δράση της ερωτικής επαφής. Γι' αυτό, την επόμενη φορά που θα αποφασίσεις να απέχεις εξαιτίας πονοκεφάλου, ξανασκέψου το: ίσως το σεξ λειτουργήσει θεραπευτικά. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares