Skip to main content

SEX

7 καθημερινές συνήθειες για το απαραίτητο boost στην libido σου

Απλές και καθημερινές συνήθειες για να δώσεις νέα πνοή στη σεξουαλική σου ζωή



Νιώθεις τελευταία πως η libido σου είναι πιο πεσμένη απ’ ό,τι συνήθως; Ανησυχείς για την σεξουαλική σου ζωή που είναι πιο ήσυχη από ποτέ; Τότε δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να διαβάζεις γιατί εμείς σου έχουμε 7 καθημερινές συνήθειες που μπορείς να αποκτήσεις, που θα δώσουν νέα πνοή στο σεξ και φυσικά στη διάθεσή σου.

Άλλαξε το αντισυλληπτικό σου χάπι

Σε περίπτωση που λαμβάνει αντισυλληπτική αγωγή, συζήτησε με τον γυναικολόγο σου το ότι η libido σου είναι πεσμένη, καθώς αυτή συγκαταλέγεται στις πιο συχνές παρενέργειες των εν λόγω σκευασμάτων. Ο γιατρός σου θα σου δώσει εναλλακτικές λύσεις, αν αυτό είναι φυσικά εφικτό, και η διάθεσή σου για σεξ θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Διαμόρφωσε το υπνοδωμάτιό σου με τρόπο που να σου εμπνέει τη διάθεση

Είναι πολύ εύκολο να καθιερωθεί η κακή συνήθεια του να δουλεύεις στον υπολογιστή σου όσο είσαι ξαπλωμένη στο κρεβάτι ή να επιτρέπεις στα παιδιά σου να εισβάλουν στο χώρο της κρεβατοκάμαράς σου χωρίς καμία προειδοποίηση. Αυτού του είδους οι συνήθειες συμβάλουν φυσικά στο να αποβάλεις εντελώς από το μυαλό σου το γεγονός ότι το κρεβάτι σου, πέρα από χώρος ξεκούρασης, είναι και ο ιδανικότερος χώρος για σεξ. Γι’ αυτό ακριβώς θέσε όρια και δημιούργησε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλάρωσης. Το υπνοδωμάτιό σου θα αποκτήσει και πάλι τη χαμένη του σέξυ διάθεση και η libido σου θα επιστρέψει.

Χρησιμοποίησε λιπαντικό

Το να μπεις στο mood για σεξ είναι αδύνατο αν κατά τη διάρκειά του πονάς. Ένας από τους βασικότερους λόγους που η libido μπορεί να είναι πεσμένη δεν είναι άλλος από το ότι το σεξ για εσένα είναι μια επίπονη διαδικασία. Γι’ αυτό χρησιμοποίησε λιπαντικό και αν δεις ότι οι ενοχλήσεις εξακολουθούν, ζήτα συμβουλές από τον γυναικολόγο σου.

Χαλάρωσε πριν από το σεξ

Οι έντονοι ρυθμοί της καθημερινότητας, το αυξημένο στρες στη δουλειά και οι υποχρεώσεις που νιώθεις ότι σε πνίγουν δημιουργούν τον χειρότερο πιθανό συνδυασμό για να δεις τη libido σου να εξαφανίζεται. Προσπάθησε λοιπόν τα βράδια προτού πέσετε στο κρεβάτι με τον σύντροφό σου να χαλαρώνεις. Πώς θα γίνει αυτό; Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, απόλαυσε ένα χαλαρωτικό ρόφημα και δείτε παρέα μια καλή ταινία αγκαλιά. Αμέσως η διάθεσή σου θα επανέλθει.

Ακολούθα μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή μας παίζει τεράστιο ρόλο στη διάθεσή μας, πόσο μάλλον σε αυτή που σχετίζεται με τη σεξουαλική μας ζωή. Για να δεις τη libido σου να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα, φρόντισε να καταναλώνεις πληθώρα φρούτων και λαχανικών, αλλά και να αποφεύγεις τα ζωικά λίπη και τα γαλακτοκομικά. Έχε επίσης στο νου σου ότι η αυξημένη χοληστερίνη συνδέεται άμεσα με τη μειωμένη libido, γι’ αυτό αν δεις από τις εξετάσεις σου ότι είναι λίγο τσιμπημένη, ζήτα τις συμβουλές του γιατρού σου ως προς τη σταθεροποίησή της στα κανονικά επίπεδα.

Κατανάλωσε αφροδισιακές τροφές

Πέρα από τα φρούτα και τα λαχανικά που μας φτιάχνουν γενικά τη διάθεση και τη συνολική υγεία του οργανισμού μας, υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που συνδέονται άμεσα με την αύξηση της libido. Το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, οι φράουλες και τα στρείδια είναι μερικές από αυτές και καλό θα ήταν να τα προσθέσεις στη διατροφή σου.

Κάνε συχνά γυμναστική

Η μείωση του στρες, η βελτιωμένη διάθεση και η μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση είναι μόλις μερικά από τα πλεονεκτήματα της συχνής άσκησης και όλα μαζί συμβάλουν φυσικά στην αύξηση της διάθεσης για σεξ. Με τρία μισάωρα σετ γυμναστικής την εβδομάδα σου υποσχόμαστε να δεις θαύματα στη διάθεσή σου και στη σεξουαλική σου ζωή.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης