Skip to main content

SEX

Οι 4 λόγοι που (σύμφωνα με την επιστήμη) τον οδηγούν στην απιστία

Mήπως φταίμε κι εμείς;



Όχι, οι άντρες δεν έχουν την απιστία στο DNA τους. Ή τουλάχιστον δεν την έχουν περισσότερο απ' όσο την έχουμε εμείς οι γυναίκες. Παρόλα αυτά, οι λόγοι που ένας άντρας θα φτάσει στο σημείο να απατήσει την σύντροφο του είναι διαφορετικοί από τους λόγους που θα το κάνει μία γυναίκα. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, το αντρικό φύλλο έχει την τάση να... ξενοκοιτάει γυναίκες που είναι λιγότερο ελκυστικές από την επίσημη αγαπημένη τους. Ακόμη κι αυτό όμως έχει την δική του εξήγηση σύμφωνα με τους μελετητές. Για την ακρίβεια δεν έχει μόνο μία, αλλά τέσσερις. Σύμφωνα, λοιπόν, με την επιστήμη οι άντρες απατούν τις συντρόφους τους:

1. Από ανασφάλεια: Μπορεί να είναι μαζί σου γιατί σε θέλει και σε αγαπάει, είσαι όμορφη, επιτυχημένη κτλ. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Την ίδια στιγμή όμως η δική σας άνοδος ίσως τον κάνει να νιώθει ανασφάλεια ακόμη και ζήλεια. Μία πολύ πιο απλή γυναίκα, ακόμη και κατώτερη εμφανισιακά που ικανοποιεί πρόθυμα κάθε επιθυμία του και τον αντιμετωπίζει σαν θεό- σίγουρα είναι το καλύτερο τονωτικό.

2. Λόγω πίεσης: Τον ελέγχεις, απαιτείς προσήλωση και συνεχείς αποδείξεις της αγάπης του ακόμη και μετά από χρόνια πίστης. Μπορεί στο σεξ να πηγαίνουν όλα τέλεια αλλά καμιά φορά εκείνη που θα καταφέρει να τον κάνει να νιώθει ελεύθερος, παρά τη μεγάλη μύτη, τα στραβά δόντια ακόμη και τα παραπανίσια κιλά – μοιάζει οπτασία μπροστά σου. Ίσως δεν είναι καν μορφωμένη, ίσως δεν έχει δουλειά, έχει όμως υπομονή και ανεκτικότητα. Δεν είπαμε να αρχίσεις να δέχεσαι τα πάντα αλλά μη γίνεσαι φορτική.

3. Λόγω έλλειψης σεξ: Οι άντρες ζουν για το σεξ. Αν σε πιάνει μονίμως πονοκέφαλος και όσο περνάει ο καιρός το πεντικιούρ σου έχει αρχίσει να γίνεται πιο σημαντικό από εκείνον ακόμη κι αν δεν φτάσει στο σημείο να σε χωρίσει θα καλύψει τις ανάγκες του αλλού. Ακόμη και με την - χωρίς παρεξήγηση ασχημούλα του γραφείου - που θα έχει όρεξη για 5 κόλπα παραπάνω.

4. Δεν είσαι ιδιαίτερα θερμή ή ενδιαφέρουσα: Η πολύ ωραία γυναίκα, συχνά, θεωρεί ότι και μόνο η εμφάνισή της είναι αρκετή οπότε και δεν μπαίνει στον κόπο να προσπαθήσει λίγο παραπάνω! Δυστυχώς, όσο ωραία κι αν είσαι αν επιμένεις να τον κοιτάς απορημένη ή ακόμη χειρότερα με ύφος ντίβας και παραμένεις αμέτοχη καθ' όλη τη διάρκεια του σεξ, δεν θα συνεχίσει να συγκινείται για πολύ. Αν ενοχλείσαι κάθε φορά που σου χαλάει τα μαλλιά ή το make-up σίγουρα η όποια άλλη μπορεί να ξεχάσει το φαίνεσθαι και να επιδοθεί σε μία πραγματικά καυτή σεξουαλική πράξη θα κάνει την κατώτερη εξωτερική εμφάνιση να μοιάζει με... όνειρο. 

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός