Skip to main content

SEX

4 λόγοι που δεν έχει όρεξη για σεξ

Ε, και;



Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, οι άντρες δεν θέλουν να κάνουν σεξ όλη την ώρα. Ωστόσο, ακόμη κι αν ένας άντρας δεν έχει διάθεση, θα ενδώσει αν πάρει η γυναίκα την πρωτοβουλία. Όταν μία γυναίκα αναλαμβάνει δράση, οι άντρες το βρίσκουν σέξι και διαφορετικό, αφού συνήθως αισθάνονται ότι είναι δική τους ευθύνη. Ενώ οι γυναίκες μπορεί να αρνηθούν το σεξ όταν δεν έχουν όρεξη, οι άντρες δεν θα κάνουν καν το βήμα όταν δεν έχουν διάθεση. Πότε μπορεί να συμβεί αυτό:

1. Έχει μπάλα. Αν το παιχνίδι είναι σημαντικό, μπορεί όντως να ξεχαστεί για παραπάνω από δέκα λεπτά. Οι άντρες είναι απλά πλάσματα και η τηλεόραση μπορεί να τους αποσπάσει τελείως την προσοχή. Πολλοί είναι οι άντρες που φαντασιώνονται να έχουν μια γυναίκα από πάνω τους, ενώ κρατούν με το ένα τους χέρι το τηλεκοντρόλ. Στην πραγματικότητα όμως ελάχιστοι το πετυχαίνουν, γι' αυτό αφήνουν το σεξ και παραδίνονται στο παιχνίδι.

2. Πάρα πολλοί εξωτερικοί παράγοντες άγχους. Οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν πραγματικά να συμφωνήσουν σε αυτό το σημείο: το άγχος μειώνει τη λίμπιντο. Κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών στη δουλειά ή στην προσωπική ζωή, είναι φυσιολογικό να κλείνεται στον εαυτό του. 

3. Άγχος για τις επιδόσεις (και όχι μόνο). Μπορεί να έχει πιει μερικά ποτά και η λίμπιντο να έχει ξυπνήσει. Το ίδιο ισχύει όμως και για το άγχος. Στη μάχη μεταξύ λίμπιντο και άγχους, το δεύτερο υπερτερεί. Μπορεί να φοβάται μήπως δεν ανταπεξέλθει στις προσδοκίες σου ή μήπως σας δει ή σας ακούσει κάποιος αν δεν είστε στον χώρο σας.

4. Περνά και μόνος του καλά. Οι άντρες αυνανίζονται "επιπόλαια", όταν δεν είναι σε σχέση. Οι περισσότεροι συνεχίζουν και όταν βγαίνουν ραντεβού αλλά πιο ελεγχόμενα. Μερικές φορές, η αυτοϊκανοποίηση μπορεί να είναι κουραστική, να μειώνει τη λίμπιντο και να δημιουργεί άγχος όταν έρχεται η ώρα για σεξ. Όταν έχει περάσει αρκετό καιρό μόνος του, μπορεί να νιώθει λίγο άβολα.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

CELEBS

Υρώ Λούπη: Oι μοναδικές χειροτεχνίες της στο εξοχικό της στην Ερέτρια

Έχει μετατρέψει παλιά αντικείμενα σε ... «έργα τέχνης»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν φοβάμαι τα ελαττώματά μου. Λατρεύω τις ατέλειές μου» Lady Gaga

Happy birthday στη μία και μοναδική Lady Gaga

CELEBS

Δημήτρης Κόκοτας: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο τραγουδιστής

Kατά την διάρκεια των προβών του για το J2US