Skip to main content

SEX

Τι πρέπει να κάνεις αν η ερωτική επαφή είναι επώδυνη;

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ σχετίζεται με προβλήματα υγείας στα οποία σίγουρα πρέπει να δώσεις σημασία



Ο πόνος που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του σεξ όχι απλά χαλάει μια εμπειρία που θα έπρεπε κανονικά να είναι απολαυστική, αλλά αποτελεί συχνά ένα σύμπτωμα προβλημάτων υγείας, όπως η ενδομητρίωση. Η ενδομητρίωση είναι μία ασθένεια που προκαλείται όταν ο τύπος του ιστού που φυσιολογικά εντοπίζεται στο εσωτερικό της μήτρας (δηλαδή το ενδομήτριο), αρχίζει να αναπτύσσεται έξω από αυτή.

Σύμφωνα με μελέτες της ιατρικής κοινότητας, περισσότερες από τις μισές γυναίκες που αντιμετωπίζουν το εν λόγω πρόβλημα παρουσιάζουν πόνο κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, γεγονός που σημαίνει πως αν βιώνεις κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να το συζητήσεις με τον/την γιατρό σου και να διενεργήσεις τις απαραίτητες εξετάσεις. Μην αποκρύπτεις λοιπόν τον πόνο, αλλά κινήσου προληπτικά ώστε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να πάσχεις από κάτι, χωρίς φυσικά να πηγαίνει το μυαλό σου στο χειρότερο σενάριο – μπορεί πάντα να είναι κάτι σχετιζόμενο με το στρες, άλλωστε.

Παράλληλα, μίλα με τον σύντροφό σου ώστε να ανακαλύψετε από κοινού νέες στάσεις που δεν επιδεινώνουν την κατάσταση, μέχρι να έχεις και τη λύση από ιατρικής άποψης.

Κράτα ακόμη ένα ημερολόγιο των επαφών σας σε σχέση με τον κύκλο σου, αφού δεν είναι καθόλου παράλογο να ευλογούν μερικές μέρες του μήνα στο να κάνετε πιο ανώδυνο σεξ (μπορεί για παράδειγμα να πονάς περισσότερο όσο πλησιάζεις στην περίοδό σου).

Επιπλέον, ενίσχυσε τη διατροφή σου με στοιχεία που θα συζητήσεις με τον/την γιατρό σου που θα σε βοηθήσουν και επίλεξε ένα συμπλήρωμα διατροφής με B12, Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη E και βιταμίνη C, μιας που σύμφωνα με σχετικές δημοσιεύσεις στο επιστημονικό περιοδικό TOG, αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του πόνου που οφείλεται στην ενδομητρίωση (αν τελικά υπάρχει τέτοιο ζήτημα).

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

CELEBS

Έλενα Παπαρίζου– Μιχάλης Χατζηγιάννης: Ακυρώνουν τις κοινές τους συναυλίες;

Γεωργιάδης: «Έγιναν ένα - δυο πραγματάκια που την ενόχλησαν»

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η φιλοδοξία μου είναι να είμαι ευτυχισμένη» Penelope Cruz

Γίνεται 50 ετών και συνεχίζει να είσαι όσο ονειρεύεται ευτυχισμένη

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια για 29/4 έως 4/5

Πριν πάρετε οριστικές αποφάσεις σε οτιδήποτε, χρειάζεται να βάζετε μπροστά τη λογική