Ποια είναι τα απαραίτητα βήματα υγιεινής πριν και μετά το σεξ;

Πώς να προετοιμαστείς και να φροντίσεις το σώμα και την υγιεινή σου πριν και μετά το σεξ

Ναταλία Πετρίτη

Για να είναι το σεξ ασφαλές και απολαυστικό, οφείλουμε να ακολουθούμε μια σειρά από κανόνες υγιεινής, τόσο πριν, όσο και μετά από αυτό, θέτοντάς τους σε βασική προτεραιότητα κάθε στιγμή. Και οι κανόνες αυτοί δεν περιορίζονται φυσικά στο να μυρίζουμε όμορφα ή να έχουμε περιποιηθεί τη σωματική τριχοφυΐα μας, αλλά διαθέτουν ακόμη μεγαλύτερες προεκτάσεις, σημαντικές για την ασφάλειά μας και την αποφυγή ατυχημάτων που θα χαλάσουν δυνητικά όλη την εμπειρία. Να λοιπόν τι πρέπει να κάνεις πριν και μετά το σεξ ως προς τη σωματική σου υγιεινή.

Πριν από το σεξ

-Φρόντισε την καθαριότητα του σώματός σου, κάνοντας μπάνιο με ένα ελαφρύ και ενυδατικό καθαριστικό σώματος και μαλλιών, στο άρωμα που σε χαλαρώνει. Πάρε τον χρόνο σου ώστε αυτό να γίνει ευλαβικά.

-Στη συνέχεια, φρόντισε την καθαριότητα των sex toys σας, καθαρίζοντάς τα σύμφωνα με τις οδηγίες τους και αφήνοντάς τα να στεγνώσουν καλά για την αποφυγή μικροβίων και μυκήτων.

-Φρόντισε τα νύχια σου με νερό και σαπούνι και κόψε τα σωστά για τη αποφυγή συσσώρευσης μικροβίων κάτω από την επιφάνειά τους.

-Βεβαιώσου ότι έχεις προφυλακτικά ή άλλα μέτρα αντισύλληψης και ότι δεν έχουν λήξει.

-Βούρτσισε τα δόντια σου και χρησιμοποιούμε οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα που θα απομακρύνει τα μικρόβια.

Μετά το σεξ

-Φρόντισε να ουρήσεις κατευθείαν μετά το σεξ, μιας που η διαδικασία βοηθά στο να απομακρυνθούν τα περισσότερα βακτήρια από την περιοχή.

-Κάνε μπάνιο ή, αν δεν προλαβαίνεις, καθαρίσου έστω τοπικά με νερό για την απομάκρυνση περαιτέρω σωματικών υγρών και μικροβίων.

-Επανάλαβε τον καθαρισμό του στόματός σου με οδοντόβουρτσα, νήμα και στοματικό διάλυμα.

-Μην ξεχνάς να ρωτάς τον γιατρό σου σε κάθε επίσκεψη για το κάθε πότε πρέπει να κάνεις τα απαραίτητα τεστ για ΣΜΝ. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares