Skip to main content

SEX

4 σεξουαλικές συμβουλές στην περίπτωση που προσπαθείς να μείνεις έγκυος

Συμβουλές θα σε βοηθήσουν και θα αποβάλουν όλο σου το άγχος γύρω από τη διαδικασία.



Το να μείνεις έγκυος μπορεί καμιά φορά να είναι μια σύνθετη διαδικασία. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιτυχία ενός ζευγαριού να συλλάβει, από την υγεία του κάθε μέλους του, μέχρι τη στιγμή του μήνα που αυτό επιλέγει να προσπαθήσει. Το ίδιο το sex φυσικά παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο και αυτό ίσως να γεννά ερωτήματα: υπάρχουν οι κατάλληλες στάσεις για να μείνει μια γυναίκα έγκυος; Πότε ακριβώς πρέπει να προσπαθήσει το ζευγάρι; Αν λοιπόν έχεις κι εσύ απορίες γύρω από αυτά τα ζητήματα, συνέχισε να διαβάζεις.

Δώσε προσοχή στο timing

Το timing παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο όταν προσπαθεί ένα ζευγάρι για παιδί και οι γόνιμες μέρες σου είναι αυτές στις οποίες θα πρέπει να δώσετε έμφαση ώστε να προσπαθείτε περισσότερο. Αυτές ξεκινούν 5 ημέρες πριν από την ωορρηξία μέχρι και την ημέρα της. Η μέρα που μια γυναίκα είναι πιο γόνιμη είναι δύο ημέρες πριν την ωορρηξία της. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα κατά την οποία ευνοείται περισσότερο η σύλληψη, ωστόσο αν νιώθεις μικρές κράμπες στο σώμα σου αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι εκείνη τη στιγμή συμβαίνει η ωορρηξία στο σώμα σου, οπότε είναι και μια πολύ καλή στιγμή για να κάνετε σεξ.

Κάντε σεξ συχνά

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεσαι στην ωορρηξία, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις συχνά σεξ με τον σύντροφό σου όταν προσπαθείτε για ένα μωρό, αλλά και ανεξάρτητα από αυτό. Σας φέρνει πιο κοντά, μειώνει το stress που σίγουρα βιώνετε και οι δύο και το απολαμβάνετε εξίσου! Άσε που μπορεί το μικρό σας να σας χτυπήσει την πόρτα οποιαδήποτε στιγμή.

Βρείτε μια καλή στάση

Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι μια στάση στο σεξ ευνοεί περισσότερο στη σύλληψη ενός εμβρύου. Οι γυναίκες ανά τα χρόνια μένουν έγκυες με κάθε πιθανή στάση, οπότε μην αγχώνεσαι ότι θα πρέπει να κάνεις κινήσεις by the book για να αποκτήσεις ένα μωρό. Αυτό που σίγουρα πρέπει να συμβεί είναι το σπέρμα του συντρόφου σου να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας σου, οπότε ένας τρόπος να συμβεί αυτό είναι μέσω της βαθιάς διείσδυσης. Επιπλέον, έχε στο νου σου πως λειτουργεί η βαρύτητα και προσπάθησε να παραμείνεις ξαπλωμένη για λίγα λεπτά αφότου έχετε τελειώσει.

Μην ανησυχείς για το αν θα έρθεις σε οργασμό (αλλά σίγουρα κάνε ό, τι περνά από το χέρι σου για να συμβεί!)

Για να μείνεις έγκυος δεν είναι απαραίτητο να έρθεις σε οργασμό, εν αντιθέσει με τον σύντροφό σου, η συμβολή της λειτουργίας αυτής του σώματος είναι αυτονόητη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις εσύ αλλά και εκείνος ό,τι περνά από το χέρι σας για να έρθεις κι εσύ σε οργασμό. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως κάνετε σεξ, όχι καταναγκαστικά έργα με αποκλειστικό στόχο την τεκνοποίηση!

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό

CELEBS

Συγκινεί ο Τζον Τραβόλτα: «Δεν περνάει μέρα που να μην είσαι μαζί μου»

Η ανάρτηση για τον αδικοχαμένο γιο του που θα είχε γενέθλια

FASHION TRENDS

7 τσάντες που ορίζουν το styling αυτή την άνοιξη

Η fashion editor του AllYou επιλέγει τσάντες για όλες τις ώρες της ημέρας, για να ανανεώσεις τη συλλογή σου