Skip to main content

SEX

4 σεξουαλικές συμβουλές στην περίπτωση που προσπαθείς να μείνεις έγκυος

Συμβουλές θα σε βοηθήσουν και θα αποβάλουν όλο σου το άγχος γύρω από τη διαδικασία.Το να μείνεις έγκυος μπορεί καμιά φορά να είναι μια σύνθετη διαδικασία. Υπάρχουν ένα σωρό διαφορετικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην επιτυχία ενός ζευγαριού να συλλάβει, από την υγεία του κάθε μέλους του, μέχρι τη στιγμή του μήνα που αυτό επιλέγει να προσπαθήσει. Το ίδιο το sex φυσικά παίζει και αυτό μεγάλο ρόλο και αυτό ίσως να γεννά ερωτήματα: υπάρχουν οι κατάλληλες στάσεις για να μείνει μια γυναίκα έγκυος; Πότε ακριβώς πρέπει να προσπαθήσει το ζευγάρι; Αν λοιπόν έχεις κι εσύ απορίες γύρω από αυτά τα ζητήματα, συνέχισε να διαβάζεις.

Δώσε προσοχή στο timing

Το timing παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο όταν προσπαθεί ένα ζευγάρι για παιδί και οι γόνιμες μέρες σου είναι αυτές στις οποίες θα πρέπει να δώσετε έμφαση ώστε να προσπαθείτε περισσότερο. Αυτές ξεκινούν 5 ημέρες πριν από την ωορρηξία μέχρι και την ημέρα της. Η μέρα που μια γυναίκα είναι πιο γόνιμη είναι δύο ημέρες πριν την ωορρηξία της. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα κατά την οποία ευνοείται περισσότερο η σύλληψη, ωστόσο αν νιώθεις μικρές κράμπες στο σώμα σου αυτό είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι εκείνη τη στιγμή συμβαίνει η ωορρηξία στο σώμα σου, οπότε είναι και μια πολύ καλή στιγμή για να κάνετε σεξ.

Κάντε σεξ συχνά

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεσαι στην ωορρηξία, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις συχνά σεξ με τον σύντροφό σου όταν προσπαθείτε για ένα μωρό, αλλά και ανεξάρτητα από αυτό. Σας φέρνει πιο κοντά, μειώνει το stress που σίγουρα βιώνετε και οι δύο και το απολαμβάνετε εξίσου! Άσε που μπορεί το μικρό σας να σας χτυπήσει την πόρτα οποιαδήποτε στιγμή.

Βρείτε μια καλή στάση

Δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι μια στάση στο σεξ ευνοεί περισσότερο στη σύλληψη ενός εμβρύου. Οι γυναίκες ανά τα χρόνια μένουν έγκυες με κάθε πιθανή στάση, οπότε μην αγχώνεσαι ότι θα πρέπει να κάνεις κινήσεις by the book για να αποκτήσεις ένα μωρό. Αυτό που σίγουρα πρέπει να συμβεί είναι το σπέρμα του συντρόφου σου να έρθει όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τράχηλο της μήτρας σου, οπότε ένας τρόπος να συμβεί αυτό είναι μέσω της βαθιάς διείσδυσης. Επιπλέον, έχε στο νου σου πως λειτουργεί η βαρύτητα και προσπάθησε να παραμείνεις ξαπλωμένη για λίγα λεπτά αφότου έχετε τελειώσει.

Μην ανησυχείς για το αν θα έρθεις σε οργασμό (αλλά σίγουρα κάνε ό, τι περνά από το χέρι σου για να συμβεί!)

Για να μείνεις έγκυος δεν είναι απαραίτητο να έρθεις σε οργασμό, εν αντιθέσει με τον σύντροφό σου, η συμβολή της λειτουργίας αυτής του σώματος είναι αυτονόητη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να κάνεις εσύ αλλά και εκείνος ό,τι περνά από το χέρι σας για να έρθεις κι εσύ σε οργασμό. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως κάνετε σεξ, όχι καταναγκαστικά έργα με αποκλειστικό στόχο την τεκνοποίηση!

Διαβάστε επίσης

SEX

Sex και καλοκαιρινές διακοπές: 4 μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Δημοφιλείς μύθοι για το καλοκαιρινό σεξ ώστε να καταλάβεις ότι δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο που υπάρχει!

SEX

Ποιες καλοκαιρινές φαντασιώσεις θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στη σχέση σας

Και πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον ερωτισμό με τον σύντροφό σας

SEX

Είναι το Rebound Sex καλή ή κακή ιδέα;

Το σεξ με έναν νέο σύντροφο μετά από χωρισμό είναι μια συναισθηματικά ευάλωτη στιγμή.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 20 Ιουνίου

Χαλαρώστε και εισπράξτε την αγάπη που απλόχερα σας δίνουν οι άνθρωποί σας

SEX

Sex και καλοκαιρινές διακοπές: 4 μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Δημοφιλείς μύθοι για το καλοκαιρινό σεξ ώστε να καταλάβεις ότι δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο που υπάρχει!

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Το κινηματογραφικό φεστιβάλ επιστρέφει για 13η συνεχόμενη χρονιά

Από τις 27 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου, η διοργάνωση που αγαπά το σινεμά ρεπερτορίου, δίνει το ραντεβού της με το κοινό της Αθήνας, στο αγαπημένο θερινό ΡΙΒΙΕΡΑ. Γράφει ο Κώστας Λινάρδος