Skip to main content

SEX

Αποχή από το sex: Τι συμβαίνει όταν δεν κάνεις sex για πολύ καιρό;

Ένα διάστημα αποχής από το sex μπορεί να έχει και μερικές ήπιες παρενέργειες στην καθημερινότητά μαςΠολλές φορές περνάμε από φάσεις που είτε είμαστε σε σχέση, είτε όχι, απλά δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ. Συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους τους ανθρώπους και συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη εικόνα της καθημερινότητάς μας, από την κούραση ή το stress, μέχρι το ότι μπορεί απλά να μην έχουμε βρει το κατάλληλο άτομο που να μας ικανοποιεί ώστε να προχωρήσουμε. Μια dry season δεν είναι κάτι το ανησυχητικό για τη σεξουαλική μας ζωή σε γενικές γραμμές, μπορεί ωστόσο να έχει και μερικές ήπιες παρενέργειες στην καθημερινότητά μας. Ποιες είναι αυτές;

Pixel

Μπορεί να αντιμετωπίσεις περισσότερο stress

Κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα μας παράγει ντοπαμίνη, σεροτονίνη, οξυτοκίνη, ορμόνες της ευτυχίας δηλαδή, οι οποίες παράγονται και όταν φιλιόμαστε και αγκαλιαζόμαστε με το ταίρι μας. Όταν δεν κάνουμε σεξ για μεγάλο διάστημα, δηλαδή για παραπάνω από 12-14 εβδομάδες, ο οργανισμός μας αμέσως βλέπει μια μείωση στις ορμόνες αυτές, γεγονός που μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση του stress και του άγχους. Σε περίπτωση που συμβαίνει και σε εσάς αυτό, αυνανιστείτε ή βγείτε για γυμναστική για να αναπληρώσετε.

Ο ύπνος και η μνήμη μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά

Η σεροτονίνη είναι η ουσία που μας βοηθά επίσης στον ύπνο, γι’ αυτό και μετά το σεξ κοιμόμαστε πολύ εύκολα και καλά. Επιπλέον, βοηθά τις μαθησιακές μας δεξιότητες, όπως και τη μνήμη μας, γι’ αυτό και η έλλειψή της μπορεί να μας επηρεάσει ως ένα βαθμό.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα επηρεάζεται κι αυτό

Το να ερχόμαστε σε οργασμό επηρεάζει θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γι’ αυτό και η έλλειψή του μπορεί να ευθύνεται για το γεγονός ότι είσαι συχνά κρυωμένη τελευταία.

Ο κόλπος συσφίγγεται

Μην ανησυχείς! Το να μην κάνεις σεξ για ένα τρίμηνο δεν θα σου δημιουργήσει τόσο τεράστιο θέμα όσο ακούγεται όταν λέμε ότι ο κόλπος σου συσφίγγεται. Κατά πάσα πιθανότητα, το μόνο που μπορεί να σε δυσκολέψει είναι η επόμενη φορά που θα κάνεις σεξ, που μπορεί να πονέσεις λιγάκι. Σε περίπτωση φυσικά που βιώσεις έντονους πόνους, συμβουλέψου αμέσως τον γυναικολόγο σου.

Διαβάστε επίσης

SEX

Sex και καλοκαιρινές διακοπές: 4 μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Δημοφιλείς μύθοι για το καλοκαιρινό σεξ ώστε να καταλάβεις ότι δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο που υπάρχει!

SEX

Ποιες καλοκαιρινές φαντασιώσεις θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στη σχέση σας

Και πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον ερωτισμό με τον σύντροφό σας

SEX

Είναι το Rebound Sex καλή ή κακή ιδέα;

Το σεξ με έναν νέο σύντροφο μετά από χωρισμό είναι μια συναισθηματικά ευάλωτη στιγμή.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 24 Ιουνίου

Ανακτήστε και πάλι τις δυνάμεις και τους ρυθμούς σας

ΣΙΝΕΜΑ

Η νέα πρωτότυπη σειρά «Star Wars: Η Ακόλουθος» φέρνει νέο αέρα στο δημοφιλές franchise

Η πρωτότυπη σειρά δράσης από την Lucasfilm είναι τώρα διαθέσιμη, αποκλειστικά στο Disney+.  Γράφει ο Κώστας Λινάρδος

SELF-LOVE

Διαίσθηση: Πώς να μάθεις να ακούς και να εμπιστεύεσαι την καρδιά σου

Ψάξε μέσα σου όλες οι απαντήσεις για τις μεγάλες ανησυχίες σου