Αποχή από το sex: Τι συμβαίνει όταν δεν κάνεις sex για πολύ καιρό;

Ένα διάστημα αποχής από το sex μπορεί να έχει και μερικές ήπιες παρενέργειες στην καθημερινότητά μας

Ναταλία Πετρίτη

Πολλές φορές περνάμε από φάσεις που είτε είμαστε σε σχέση, είτε όχι, απλά δεν θέλουμε να κάνουμε σεξ. Συμβαίνει κατά καιρούς σε όλους τους ανθρώπους και συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη εικόνα της καθημερινότητάς μας, από την κούραση ή το stress, μέχρι το ότι μπορεί απλά να μην έχουμε βρει το κατάλληλο άτομο που να μας ικανοποιεί ώστε να προχωρήσουμε. Μια dry season δεν είναι κάτι το ανησυχητικό για τη σεξουαλική μας ζωή σε γενικές γραμμές, μπορεί ωστόσο να έχει και μερικές ήπιες παρενέργειες στην καθημερινότητά μας. Ποιες είναι αυτές;

Μπορεί να αντιμετωπίσεις περισσότερο stress

Κατά τη διάρκεια του σεξ, το σώμα μας παράγει ντοπαμίνη, σεροτονίνη, οξυτοκίνη, ορμόνες της ευτυχίας δηλαδή, οι οποίες παράγονται και όταν φιλιόμαστε και αγκαλιαζόμαστε με το ταίρι μας. Όταν δεν κάνουμε σεξ για μεγάλο διάστημα, δηλαδή για παραπάνω από 12-14 εβδομάδες, ο οργανισμός μας αμέσως βλέπει μια μείωση στις ορμόνες αυτές, γεγονός που μπορεί να ευθύνεται για την αύξηση του stress και του άγχους. Σε περίπτωση που συμβαίνει και σε εσάς αυτό, αυνανιστείτε ή βγείτε για γυμναστική για να αναπληρώσετε.

Ο ύπνος και η μνήμη μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά

Η σεροτονίνη είναι η ουσία που μας βοηθά επίσης στον ύπνο, γι’ αυτό και μετά το σεξ κοιμόμαστε πολύ εύκολα και καλά. Επιπλέον, βοηθά τις μαθησιακές μας δεξιότητες, όπως και τη μνήμη μας, γι’ αυτό και η έλλειψή της μπορεί να μας επηρεάσει ως ένα βαθμό.

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα επηρεάζεται κι αυτό

Το να ερχόμαστε σε οργασμό επηρεάζει θετικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Γι’ αυτό και η έλλειψή του μπορεί να ευθύνεται για το γεγονός ότι είσαι συχνά κρυωμένη τελευταία.

Ο κόλπος συσφίγγεται

Μην ανησυχείς! Το να μην κάνεις σεξ για ένα τρίμηνο δεν θα σου δημιουργήσει τόσο τεράστιο θέμα όσο ακούγεται όταν λέμε ότι ο κόλπος σου συσφίγγεται. Κατά πάσα πιθανότητα, το μόνο που μπορεί να σε δυσκολέψει είναι η επόμενη φορά που θα κάνεις σεξ, που μπορεί να πονέσεις λιγάκι. Σε περίπτωση φυσικά που βιώσεις έντονους πόνους, συμβουλέψου αμέσως τον γυναικολόγο σου. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares