Skip to main content

SEX

Ξέχνα τη γυμναστική! ΈΤΣΙ θα κάψεις όλες τις περιττές θερμίδες

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει τον πιο... διασκεδαστικό τρόπο για να χάσεις κιλά!Αν δεν είσαι οπαδός του γυμναστηρίου, το σεξ αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να κάψεις θερμίδες διασκεδάζοντας. Μάλιστα, ερευνητές από τον Καναδά ισχυρίζονται ότι έχουν ανακαλύψει τον ακριβές αριθμό που καίει ένας μέσος άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Σύμφωνα με τα ευρήματά τους λοιπόν, ένας νέος άντρας καίει περίπου 4.2 θερμίδες το λεπτό και μία νεαρή γυναίκα 3.1. Αν η πράξη διαρκεί κατά μέσο όρο 24.7 λεπτά, αυτό ισοδυναμεί με 104 θερμίδες για τους άνδρες και 69 για τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να καθιστά το σεξ καλύτερη άσκηση από το περπάτημα – αλλά όχι τόσο καλή όσο το τζόκινγκ.

Pixel

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Quebec εξέτασαν 21 ετερόφυλα ζευγάρια ηλικίας 18 έως 35 ετών. Κατά τη διάρκεια τεσσάρων σεξουαλικών επαφών, τα ζευγάρια φόρεσαν ένα περιβραχιόνιο που παρακολουθούσε την ενέργεια που δαπάνησαν, ενώ κλήθηκαν να απαντήσουν πόσο κουρασμένοι ένιωθαν μετά, πόση προσπάθεια κατέβαλαν και πόσο το απόλαυσαν. Οι συμμετέχοντες  είχαν υποβληθεί πιο πριν σε μία δοκιμή στον διάδρομο διάρκειας μισής ώρας, ώστε να μετρήσουν οι ερευνητές πόσες θερμίδες έκαψαν κατά τη διάρκεια της άσκησης και στη συνέχεια να συγκρίνουν τα αποτελέσματα με τις μετρήσεις του περιβραχιόνιου. Οι άντρες, για παράδειγμα, έκαψαν 9,2 θερμίδες ανά λεπτό στο διάδρομο – αλλά μόνο 4,2 στην κρεβατοκάμαρα, ενώ οι γυναίκες έκαψαν 7,1 θερμίδες στον διάδρομο. Για να βάλει μάλιστα τα πράγματα στη θέση τους, οι ερευνητές μέτρησαν ότι η μέση σεξουαλική επαφή διήρκεσε 24,7 λεπτά, η μικρότερη 10 και η μεγαλύτερη 57 λεπτά.

Μιας και ορισμένοι μπορεί να απογοητευτούν με αυτά τα αποτελέσματα, μπορούν να ελπίζουν σε κάποια ευρήματα παλιότερης έρευνας. Η David Allison, μια βιοστατιστικολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, διαπίστωσε ότι ο μέσος άνθρωπος καίει μόλις 21 θερμίδες κατά τη διάρκεια μίας σεξουαλικής επαφής με μέση διάρκεια. Σύμφωνα με την έρευνα της Allison, το σεξ διαρκεί περίπου 6 λεπτά κατά μέσο όρο και ότι η παραγωγή ενέργειας ισοδυναμεί με 20 θερμίδες, περίπου όσο και στο περπάτημα. «Ωστόσο, αν γίνει με αρκετό κέφι, το σεξ μπορεί να μετρήσει ως μία σημαντική άσκηση» σχολίασαν οι ερευνητές από το Κεμπέκ.

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Sex και καλοκαιρινές διακοπές: 4 μύθοι που πρέπει να καταρριφθούν

Δημοφιλείς μύθοι για το καλοκαιρινό σεξ ώστε να καταλάβεις ότι δεν είναι απαραίτητα και το καλύτερο που υπάρχει!

SEX

Ποιες καλοκαιρινές φαντασιώσεις θα ανεβάσουν τη θερμοκρασία στη σχέση σας

Και πώς να τις χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τον ερωτισμό με τον σύντροφό σας

SEX

Είναι το Rebound Sex καλή ή κακή ιδέα;

Το σεξ με έναν νέο σύντροφο μετά από χωρισμό είναι μια συναισθηματικά ευάλωτη στιγμή.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 23 έως 30/6

Περάστε όμορφες ώρες με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Παγωμένο Μοχίτο καρπούζι – το απόλυτο καλοκαιρινό ποτό

Ξέχνα το καρπούζι με φέτα… το Καρπούζι Μοχίτο ήρθε να μεθύσει το καλοκαίρι σου

CELEBS

Σήλια Κριθαριώτη: Στην έκθεση της Ναόμι Κάμπελ με τον σύζυγό της

Ο χορός της σχεδιάστριας με το top model στο after party