Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έχεις προβλήματα; Οι ευτυχισμένες φίλες σου ΔΕΝ μπορούν να σε βοηθήσουν

Διάβασε γιατί...



Έχεις προβλήματα; Τσακώθηκες με τον σύντροφο σου, είχες μία έντονη διαφωνία με το αφεντικό σου στο γραφείο, τα χρήματα στο τέλος του μήνα δεν σου φτάνουν για τους λογαριασμούς;

Οι γυναίκες συνήθως μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τα προβλήματά μας με τις καλύτερες μας φίλες, προκειμένου να μας πουν τι πρέπει να κάνουμε. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, όμως, δεν είναι όλοι μας οι φίλοι κατάλληλοι για να μας συμβουλεύσουν.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενώ οι άνθρωποι που είναι ευτυχισμένοι και έχουν καλή διάθεση πιστεύουν ότι μπορούν να δώσουν σωστές συμβουλές, δεν συμπάσχουν στην πραγματικότητα με το πρόβλημα των φίλων τους. Οι 121 συμμετέχοντες στην έρευνα έγραψαν μια θετική, μια αρνητική και μια ουδέτερη ανάμνηση τους σε ένα χαρτί. Μετά παρακολούθησαν 4 βίντεο με συνομιλίες ανθρώπων για διάφορες εμπειρίες τους (από πολύ θετικές μέχρι πολύ αρνητικές) και βαθμολόγησαν τα συναισθήματα των ανθρώπων ανάλογα με τις εμπειρίες που περιέγραφαν.

Όταν ερωτήθηκαν κατά πόσο μπορούσαν να συμπάσχουν με αυτούς τους ανθρώπους, οι άνθρωποι που είχαν καλή διάθεση υπερτίμησαν τις ικανότητές τους, ενώ οι πιο ευτυχισμένοι δεν μπορούσαν να μπουν στη θέση όσων είχαν μια πολύ αρνητική εμπειρία.

Τι σημαίνουν όλα αυτά πρακτικά; Μπορεί κάθε φορά που έχουμε μια αποτυχία να απευθυνόμαστε στους φίλους μας που είναι επιτυχημένοι για να μας συμβουλεύσουν, όμως ένας φίλος που έχει περάσει τα ίδια με εμάς και βιώνει τις ίδιες δυσκολίες ίσως έχει να μας δώσει καλύτερες συμβουλές. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Αυτά είναι τα πιο κομψά λευκά sneaker που θα φοράς όλη μέρα.

Ποιος είπε ότι το άνετο δεν μπορεί να είναι κομψό;

BEAUTY NEWS

Brow Lamination: Τέλεια πλούσια φρύδια σε λίγα μόλις λεπτά!

Η τεχνική που θα σου χαρίσει το βλέμμα που ονειρεύεσαι.