Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Το αληθινό χαμόγελο ξεχωρίζει... από χιλιόμετρα

Μην προσποιείσαι λοιπόν! 



Οι  άνθρωποι είναι πιο δεκτικοί στα θετικά συναισθήματα όταν δημιουργούν νέους δεσμούς, απ' ό,τι στα αρνητικά, όπως ο θυμός, η θλίψη ή η περιφρόνηση, επισημαίνουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Η προσποίηση μάλιστα δεν είναι καθόλου καλή τακτική, καθώς οι άνθρωποι μπορούν να αναγνωρίσουν ένα ειλικρινές χαμόγελο από χιλιόμετρα μακριά.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν δύο έρευνες για να εξετάσουν το ρόλο που παίζουν στις σχέσεις τα θετικά συναισθήματα, τα οποία θεωρούνται σημάδια συνεργασίας.

Στο πλαίσιο της πρώτης, εξέτασαν πόσο ενήμερα ήταν 66 ζευγάρια για τα θετικά συναισθήματα του συντρόφου τους. Η εξέταση έγινε ενώ τα ζευγάρια πείραζαν το ένα το άλλο ή συζητούσαν για παλαιότερες σχέσεις τους.

Το δεύτερο πείραμα εστίασε στο πόσο εναρμονισμένοι ήταν οι άνθρωποι στα θετικά συναισθήματα και αν αυτά τους βοηθούσαν να σχηματίσουν νέους κοινωνικούς δεσμούς.

Σε αυτό συμμετείχαν 91 γυναίκες, από τις οποίες ζητήθηκε να παρακολουθήσουν έξι συναισθηματικά φορτισμένα βιντεάκια, μαζί με ένα συγκάτοικο ή κάποιο ξένο.

Η πρώτη μελέτη έδειξε, ότι τα ζευγάρια ήταν σε θέση να παρακολουθήσουν τα θετικά συναισθήματα του συντρόφου τους. Στη δεύτερη, οι εθελοντές έτειναν να νιώθουν πιο κοντά στους ξένους που επιδείκνυαν θετικά συναισθήματα.

Κοινώς, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι αναγνωρίζουν περισσότερο και πιο εύκολα τα θετικά, απ΄ό,τι τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

SINGLES

Γιατί οι άντρες διστάζουν να ξεκινήσουν μια σχέση

Μερικοί πιθανοί λόγοι που καλό είναι να τους έχεις υπόψη

CELEBS

Ελένη Φουρέιρα: Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την αποθέωση στη Eurovision

Η όμορφη τραγουδίστρια έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

FASHION RADAR

Δες την πιο λαμπερή νύχτα –της μόδας όλο το Met Gala σε βίντεο

Για να μην σκρολάρεις απλώς φωτογραφίες και για να μη χάσεις καμιά λεπτομέρεια