Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

ΑΥΤΑ είναι τα 5 στάδια μιας (φυσιολογικής) σχέσης

Εσύ σε ποιο βρίσκεσαι;



Οι περισσότερες σχέσεις στην αρχή τους χαρακτηρίζονται από χαρά και ξενοιασιά, όνειρα και όρεξη για το μέλλον, ενώ οι συγκρούσεις ανάμεσα στο ζευγάρι είναι πολύ (μα πάρα πολύ) λιγότερες. Στη συνέχεια βέβαια και εν μέσω της τριβής της καθημερινότητας, τα πράγματα αλλάζουν αρκετά με την ανασφάλεια και τις εντάσεις -δύο καταστάσεις που στην πορεία αν οι δύο σύντροφοι ξέρουν να χειριστούν τα πράγματα -δίνουν τη θέση τους στην ασφάλεια και τη σιγουριά.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι επιστήμονες έχουν πλέον καταφέρει να ορίσουν τα 5 βασικά στάδια μιας σχέσης και εμείς σου τα παρουσιάζουμε για να ξέρεις τι... σου γίνεται. 

1. Οι Πεταλούδες. Κατά το πρώτο στάδιο της σχέσης κυριαρχεί το πάθος και η ερωτική έλξη. Σημαντικό ποσοστό τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών χάνουν βάρος στο ξεκίνημα μιας καινούργιας σχέσης, ενώ αρκετοί δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν και είναι λιγότερο παραγωγικοί στη δουλειά τους.

2. Η Εξοικείωση. Το δεύτερο στάδιο της σχέσης χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, από ένα ευχάριστο και παραγωγικό άγχος, όπου οι δύο σύντροφοι ανυπομονούν να δουν ο ένας τον άλλο. Όσο μαθαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο, δένονται περισσότερο.

3. Η Συνειδητοποίηση. Εδώ πλέον το ζευγάρι έχει φτάσει στο σημείο να εξερευνήσει τα θετικά και τα αρνητικά της σχέσης. Οι δύο σύντροφοι αναρωτιούνται κατά πόσο η σχέση θα προχωρήσει στο μέλλον και θέτουν τα προσωπικά τους όρια. Αναπόφευκτα, η διαδικασία αυτή συνοδεύεται από αυξημένο στρες.

4. Η Ειλικρίνεια. Οι δύο σύντροφοι ανοίγονται περισσότερο και απελευθερώνονται, δείχνοντας τον πραγματικό τους εαυτό. Κατά το στάδιο αυτό, μπορεί να προκύψουν αμφιβολίες για τη σχέση και ο ένας εκ των δύο συντρόφων να αισθάνεται ευάλωτος.

5. Η Σταθερότητα. Το τελευταίο στάδιο χαρακτηρίζεται από την πλήρη εμπιστοσύνη και οικειότητα. Είναι το στάδιο της σχέσης στο οποίο οι δύο σύντροφοι αισθάνονται πραγματικά ευτυχισμένοι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

CELEBS

Ελένη Φουρέιρα: Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά την αποθέωση στη Eurovision

Η όμορφη τραγουδίστρια έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

FASHION RADAR

Δες την πιο λαμπερή νύχτα –της μόδας όλο το Met Gala σε βίντεο

Για να μην σκρολάρεις απλώς φωτογραφίες και για να μη χάσεις καμιά λεπτομέρεια

CELEBS

Ιφιγένεια Αστεριάδη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 57 ετών

Η ηθοποιός, έδωσε μια σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο