Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Προσοχή-προσοχή: Oι ηλεκτρονικές συσκευές «σκοτώνουν» την ερωτική σου ζωή

Σήμερα κάνουμε shut down...



Μπορεί τα έξυπνα κινητά, τα e-mail, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ίντερνετ γενικότερα να φέρνουν με έναν τρόπο τους ανθρώπους πιο κοντά, όμως οι επιστήμονες επιμένουν πως η τεράστια εισβολή των προϊόντων τεχνολογίας στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου υπονομεύει συστηματικά την ερωτική του ζωή.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το 40% των συμμετεχόντων σε πρόσφατη έρευνα, το οποίο δήλωσε ότι είχε απορρίψει το σεξ για να μιλήσει στο τηλέφωνο, να στείλει ένα γραπτό μήνυμα ή απλά για να χαζέψει στο διαδίκτυο.

Άλλοι ανέφεραν ότι «χάλασαν το ερωτικό κλίμα» με το/τη σύντροφό τους, γιατί αποφάσισαν να απαντήσουν σε κάποιο μήνυμα που έλαβαν εκείνη την ώρα, ενώ το ένα τρίτο των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι έχει απαντήσει σε τηλεφωνική κλήση ενώ... έκανε σεξ.

Ενδεικτική είναι η απάντηση μίας γυναίκας που συμμετείχε στην έρευνα του πανεπιστημίου του Durham, η οποία ανέφερε ότι το κινητό του άντρα της «είναι σαν το τρίτο πρόσωπο» στη σχέση τους, ενώ μία άλλη είπε: «Κάποιες φορές, εγώ κοιτάζω το Facebook κι εκείνος κάποια εφαρμογή για αθλητικά και τότε συνειδητοποιώ ότι είμαστε και οι δύο στο ίδιο κρεβάτι, ο ένας δίπλα στον άλλον, όμως ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους».

Οι ερευνητές πήραν συνέντευξη από 15 ζευγάρια και κατέληξαν ότι «τα κινητά τηλέφωνα, τα laptops και τα tablets στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες στη σχέση».

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιους στόχους να αναζητήσετε για να είστε ευτυχισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής σας

Μια νέα μελέτη συγκρίνει τους στόχους για τον πλούτο έναντι της υγείας για να τονώσει τα συναισθήματα ευτυχίας

FITNESS

5 είδη άσκησης στη φύση για να δοκιμάσεις αυτό το Πάσχα

Τι να επιλέξεις σαν είδος γυμναστικής για επαφή με τη φύση και χαλάρωση του πνεύματος