Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μετά το σεξ, κάνε ΑΥΤΟ

Οι επιστήμονες συμβουλεύουν!



Αγόρια, σας έχουμε νέα. Όχι, οι κοπέλες σας δεν είναι (και τόσο) υπερβολικές κάθε φορά που γκρινιάζουν για το γεγονός ότι μετά το σεξ δεν είστε ιδιαίτερα διαθέσιμοι για αγκαλιές και συζήτηση, αλλά προτιμάτε να κοιμάστε σχετικά άμεσα.

Pixel

Γιατί επιστήμονες από το Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ έρχονται να υποστηρίξουν ότι η συζήτηση μετά το σεξ είναι ένας βασικός παράγοντας της ευτυχισμένης σχέσης και συνδέεται άμεσα με την «ορμόνη της αγάπης». Γνωστή στον επιστημονικό χώρο ως οξυτοκίνη, αυτή η ορμόνη απελευθερώνεται με τη σωματική επαφή και τον οργασμό και συμβάλλει στη δημιουργία ισχυρότερων δεσμών μεταξύ ενός ζευγαριού.

Οι ειδικοί, σε σχετική μελέτη, διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταφέρνουν να φτάσουν στην κορύφωση αποκαλύπτουν περισσότερα για τα συναισθήματά τους στο σύντροφό τους μετά το σεξ, κάτι που ενισχύει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη στο ζευγάρι.

Pixel

Κατά τη διάρκεια του οργασμού, η απελευθέρωση της οξυτοκίνης οδηγεί σε μεταβολές της κοινωνικής συμπεριφοράς. Για τους άνδρες, ωστόσο, η επίδραση της τεστοστερόνης φαίνεται πως αποδυναμώνει τη δράση της οξυτοκίνης, γι’ αυτό και δεν παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά με τις γυναίκες.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει τελικά αυτό που λέμε αδελφή ψυχή;

Η αγάπη είναι λιγότερο συγκεκριμένη από όσο νομίζουμε, σύμφωνα με την επιστήμη

FOOD

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν