Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

6 σημάδια ότι ΔΕΝ είναι έτοιμος για σταθερή σχέση

Μη βασίζεσαι πάνω του.


Γεωργία Κοντού

Όσο κι αν τον θέλεις, αν παρατηρήσεις τις παρακάτω συμπεριφορές, προσπάθησε να μην τις αγνοήσεις. Καλύτερα να κρατάς τις αποστάσεις σου από την αρχή, παρά να απογοητευτείς όταν θα έχεις πια δεθεί.

1. Προτιμά να παίρνει παρά να δίνει. Για παράδειγμα, περιμένει από εσένα να είσαι standby ώστε να ανταποκρίνεσαι όποτε σου ζητάει να βγείτε, αλλά όταν τού προτείνεις εσύ δεν δείχνει καθόλου πρόθυμος να θυσιάσει έστω και ελάχιστο από τον προσωπικό χρόνο που περνάει π.χ. με τις παρέες του ή μπροστά στον υπολογιστή.

2. Όλες του οι σχέσεις μέχρι τώρα ήταν εφήμερες. Ας το παραδεχτούμε: μην ποντάρεις στην πιθανότητα να είσαι η μία και η μοναδική με την οποία θα θέλει να «στεριώσει». Μάλλον ο τύπος δεν το έχει με τις μακροχρόνιες σχέσεις. Ή δεν είναι ακόμη αρκετά ώριμος.

3. Αποφεύγει τις συζητήσεις για τη σχέση σας (ή, τέλος πάντων, για αυτό που έχετε). Απλά δεν τον ενδιαφέρει να κάνει τέτοιες συζητήσεις γιατί η σχέση σας στο μυαλό του δεν υφίσταται. Ή ξέρει ότι θα τον οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια, όπου θα αναγκαστεί να ομολογήσει ότι δεν είστε μαζί, με κίνδυνο να χάσει έστω και το περιστασιακό σας σεξ.

4. Έχει πληγωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Ή πολύ άσχημα. Τότε, μπορεί να δυσκολεύεται να σε εμπιστευτεί ή να κουβαλάει μέσα του θυμό που κάποια στιγμή, αναπόφευκτα, θα ξεσπάσει πάνω του. Ίσως προτού είναι έτοιμος για μια νέα σχέση να χρειαστεί να διαχειριστεί τα δυσάρεστα συναισθήματα που του έχουν αφήσει οι προηγούμενες.

5. Αποφεύγει τους φίλους και την οικογένειά σου. Ξέρει ότι από τη στιγμή που θα αρχίσει να τους γνωρίζει το πράγμα θα «σοβαρέψει». Και εντάξει να μη θέλει να γνωρίσει τους γονείς σου από τον πρώτο μήνα, αλλά ούτε την κολλητή σου με το αγόρι της; Κάτι βρομάει στην υπόθεση.

6. Είναι ερωτευμένος με την ελευθερία του. Και δεν το κρύβει. Του προτείνεις να πάτε το επόμενο Σαββατοκύριακο ένα ταξίδι οι δυο σας και σού απαντάει ότι έχει κανονίσει με την τάδε ορειβατική ομάδα (και φυσικά δεν σου προτείνει να τον συνοδεύσεις). Ή νιώθει να πιέζεται αν του ζητάς να δει εσένα αντί για τους φίλους του (με τους οποίους, παρεμπιπτόντως, έχει περάσει όλη την εβδομάδα).

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη