Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 μυστικά για να βρεις τον έρωτα ΤΩΡΑ

Σου τα αποκαλύπτει μια ειδική συντάκτρια της Washington Post.


Γεωργία Κοντού

Η Έλεν ΜακΚάρθι συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την εφημερίδα Washington Post, όπου αρθρογραφεί σε μια στήλη για γάμους και ερωτικές σχέσεις. Πρόσφατα συγκέντρωσε στο βιβλίο της "The Real Thing" όλα τα μαθήματα γύρω από την αγάπη που έχει αποκομίσει στη διάρκεια της καριέρας της. Ποια είναι τα μυστικά της, που θα σε βοηθήσουν να βρεις τον έρωτα (και να τον κρατήσεις);

1. Σταμάτα να κολλάς στα τυπικά προσόντα του. Στην τελική δεν έχει σημασία αν είναι πέντε εκατοστά πιο κοντός από εσένα ή αν δεν έχει μεταπτυχιακό ενώ εσύ έχεις κάνει διδακτορικό. Αυτά είναι για το φαίνεσθαι. Μπορεί π.χ. να διαθέτει λιγότερα πτυχία από τον πρώην σου αλλά να είναι πολύ περισσότερο καλλιεργημένος πνευματικά.

2. Μην επηρεάζεσαι από τις προσδοκίες των γύρω σου. Εντάξει, η μαμά σου θα ήταν ευτυχισμένη αν παντρευόσουν γιατρό ή δικηγόρο. Ε, και; Ακόμη και η μαμά σου θα είναι μακροπρόθεσμα πιο χαρούμενη αν καταλήξεις με κάποιον που πραγματικά σε αγαπάει, έστω κι αν δεν μπορεί να καυχιέται για το επάγγελμα του γαμπρού της στο σόι.

3. Μην πανικοβάλλεσαι από το πέρασμα του χρόνου. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Σκέψου, όμως, ότι αν καταφέρεις να ελέγξεις τον πανικό σου π.χ. που είσαι ακόμη τριάντα και χωρίς σχέση, όχι μόνο θα απολαμβάνεις περισσότερο τη ζωή σου, αλλά θα γίνεις και πιο γοητευτική στους γύρω σου. Αυξάνοντας έτσι και τις πιθανότητες να ζευγαρώσεις. Εξάλλου, τα σαράντα είναι τα νέα τριάντα.

4. Μια σχέση που κυλάει ομαλά έχει καλύτερες προοπτικές από μια άλλη με σασπένς. Αν ο άλλος δεν σου προκαλεί αγωνία για το αν π.χ. θα σε πάρει την επόμενη ημέρα τηλέφωνο, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό σημάδι (δεν σημαίνει δηλαδή απαραίτητα ότι αυτός ο άντρας σού είναι αδιάφορος ). Το αντίθετο: Συνήθως μια σχέση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που ταιριάζουν και που είναι έτοιμοι για δεσμεύσεις εξελίσσεται αβίαστα και δεν σε σπρώχνει να... μαδάς μαργαρίτες για να καταλάβεις αν ο καλός σου σε αγαπάει ή όχι.

5. Μην περιμένεις από το σύντροφό σου να είναι για σένα τα πάντα. Θα είσαι τυχερή αν βρεις κάποιον που να είναι καλός σύντροφος (που σε εκτιμάει, που σε σέβεται και που σε αγαπάει). Δεν είναι όμως απαραίτητο ο ίδιος άνθρωπος να γίνει ΚΑΙ κολλητός σου ΚΑΙ συνοδός σου στα μαθήματα ζωγραφικής, στο γυμναστήριο ή στο τένις. Για αυτούς τους ρόλους, άλλωστε, υπάρχουν οι φίλοι.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 7 Μαΐου

Για να ισορροπήσετε τις αντιθέσεις που υπάρχουν, πάρτε πρωτοβουλίες

SINGLES

Τι σημαίνει όταν ένας άντρας σε φιλάει στο πρώτο ραντεβού;

Βιάζεται; Ξέρει τι θέλει; Ή σε ερωτεύεται; Συνέχισε να διαβάζεις για περισσότερους λόγους

ΥΓΕΙΑ

Πόση ώρα μετά τον πρωινό σου καφέ πρέπει να βουρτσίσεις τα δόντια σου

Η απάντηση των ειδικών μπορεί να σε εκπλήξει