Αυτό είναι το πιο απρόσμενο όφελος του έρωτα

O καλός σου δε σε γεμίζει μόνο χαρά και ευτυχία. Λειτουργεί και ως κάτι άλλο!

Φύλλις Νικολάου

Η Άντζυ Σαμίου κάποτε εξηγούσε τραγουδώντας στο άλλο της μισό ότι είναι είναι η ασπιρίνη της και τώρα επιτέλους επιβεβαιώνεται. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι το υποψιαζόμασταν πολύ πριν μας τα πει… η Άντζυ: από τα πιο ισχυρά αναλγητικά είναι πράγματι ο έρωτας. Απλά πλέον μπορούμε κι επίσημα να στηρίζουμε την παραπάνω σκέψη μας σε αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία. Γιατί; Σε αυτό ακριβώς το συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια και της Σχολής Ψυχολογίας του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την παραπάνω μελέτη, η ρομαντική αγάπη και η ευφορία που μας προκαλεί, καθιστά έως και 45% πιο υποφερτό οποιονδήποτε σωματικό πόνο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η δυνατότητα ελέγχου του πόνου συντονίζεται στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου με εκείνες που σχετίζονται με το συναίσθημα.

Γιατί καταφέρνει ο θεός Έρωτας να μας ανακουφίζει από κάθε πόνο; Οι περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται από τον έντονο έρωτα είναι οι ίδιες με εκείνες στις οποίες στοχεύουν τα αναλγητικά φάρμακα, εξηγούν οι ερευνητές. Και συνεχίζουν τονίζοντας ότι στην μελέτη τους παρατήρησαν επίσης πως η σκέψη του αγαπημένου μας «ξυπνά» την περιοχή ανταμοιβής του εγκεφάλου, κάτι που συμβαίνει επίσης όταν κάποιος κάνει χρήση κοκαΐνης ή κερδίζει πολλά χρήματα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares