Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ghosting: εξαφανίστηκε, τι να κάνω;

Ghosting: όταν εξαφανίζεται χωρίς καμία εξήγηση


Μαριέτα Χριστοπούλου

Βγήκατε μερικά ραντεβού, νόμιζες ότι τα πράγματα ήταν πολύ καλά μεταξύ σας, μα ξαφνικά εκείνος έγινε.. μπουχός. Κανένα τηλέφωνο, κανένα μήνυμα, κανένα σημάδι ζωής. Καλωσήρθες στον κόσμο του ghosting. Έχει συμβει και στις καλύτερες... οικογένειες. Οπλίσου με ψυχραιμία και δες τι μπορείς να κάνεις για να περάσεις αυτή την καθόλου ευχάριστη διαδικασία.

#1. Δώσε λίγο χρόνο

Προσπάθησε να μη φρικάρεις από τις πρώτες ώρες που υποπτεύεσαι ότι έπεσες θύμα ghosting. Υπάρχουν (σπάνιες μεν αλλά) περιπτώσεις, στις οποίες ο άλλος μπορεί να έχει πάθει κάτι άσχημο και να μη μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου. Η μια ώρα δεν είναι εξαφάνιση. Οι τρεις ώρες επίσης... οι πολλές ώρες (όταν μιλάγατε συχνά) είναι ένα κάποιο σημάδι, που δικαίως σε βάζει σε υποψίες.

#2. "Χτύπα" με μέτρο

Αφού, λοιπόν, δεν έχει εμφανιστεί και εσύ υποπτεύεσαι ότι εξαφανίστηκε γιατί δε θέλει άλλο επαφή μαζί σου, εσύ οφείλεις με ψυχραιμία, αρχικά να στείλεις ένα μήνυμα να δεις αν είναι εντάξει. "Γειά, όλα ok;" ή "Έχω αρχίσει να ανησυχώ. Όλα καλά;" είναι δύο πολύ καλές ερωτήσεις. Μια όμως να επιλέξεις ε, μη στείλεις και τα δύο.

#3. Πες αυτό που νιώθεις

Αν μετά και από το μήνυμα σου, δεν έχεις σημεία ζωής, δώσε λίγο χρόνο και μίλα (τηλεφωνητή θες; μήνυμα θες;) για αυτά που νιώθεις. Πες του ότι σε πληγώνει η στάση του και ότι μπορεί απλά να σου πει ότι δε θέλει να σε ξαναδεί και όχι να σε αφήσει να μαντεύεις. Οι βρισιές δε συστήνονται, αλλά δεν είναι ότι δε σε νιώθουμε. 

#4. Ghosting: Μην προσπεράσεις

Αν εμφανιστεί μετά από πολλές πολλές ώρες και κάνει ότι δεν τρέχει τίποτα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να τρέξεις εσύ μακρυά, αφού πρώτα εξηγήσεις τον λόγο. 

#5. Προχώρα

Θα βρεις κάποιον που να θέλει πραγματικά να επικοινωνεί μαζί σου και θα σε σέβεται. Αποδέξου ότι αυτός ο άντρας δεν ήταν για σένα και αντί να σπαταλάς μέρες, βδομάδες για να βρεις που έφταιξες, αναζήτα εκείνον που σου αξίζει και σου ταιριάζει. Μόλις με το καλό τον βρεις, ωστόσο, μη ξεχάσεις να ανοίξεις το θέμα "ghosting". Είναι πολύ χρήσιμο να μάθεις εξαρχής αν ο άλλος απέναντί σου το έχει κάνει και πως βλέπει το ενδεχόμενο κάποιος να "εξαφανιστεί" χωρίς να πει κουβέντα.

 

*Με πληροφορίες από τη συνέντευξη της relationship expert, Samantha Burns, στο Bustle 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή