Όταν σου στέλνει φωτογραφίες

Γιατί οι άντρες στέλνουν αυτές τις (πολύ) προσωπικές φωτογραφίες;

Μαριέτα Χριστοπούλου

Δε μιλάμε για σχέσεις. Εκεί τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά. Μιλάμε για τις περιπτώσεις που ο άντρας με τον οποίο επικοινωνείς διαδικτυακά δεν ανήκει σε καμία κατηγορία από τις ακόλουθες: "φίλος", "σύντροφος", "σύζυγος". Κι όμως, σου στέλνει ξαφνικά μια φωτογραφία, από την οποία μπορείς να δεις με κάθε λεπτομέρεια πως είναι το γεννητικό του όργανο. 

Όταν σου στέλνει φωτογραφίες

Ξέρουμε, ότι οι πιθανότητες να αηδιάσεις, να τον βάλεις στη μαύρη λίστα, να τον μπλοκάρεις, να τον χαρακτηρίσεις ανώμαλο, είναι πάρα πολλές. Όμως, επειδή αυτά τα πράγματα είναι εκεί έξω, εκτός από το να αντιδράσεις, είναι σημαντικό και να καταλάβεις "τι στο καλό σκεφτόταν" αυτός που τόλμησε να κάνει μια τέτοια κίνηση.

Πιθανές εξηγήσεις

Το nymag επιστρατεύει ειδικούς για να δώσει πιθανές εξηγήσεις.

#1. "Νόμιζε" ότι ήθελες

Υπερεκτίμησε το ενδιαφέρον σου. Μπορεί η φιλικότητα σου, το χαμόγελο σου, η συζήτηση, να εκλήφθηκαν από αυτόν ως σεξουαλικό ενδιαφέρον. Ήθελε να επιβεβαιωθεί. Έστειλε.

#2. Είναι εξελικτικό το ζήτημα

Δε θα σε μπλέξουμε με πολλά επιστημονικά. Το βασικό είναι ότι δεν αποκλείεται να είναι και μια εξέλιξη του άντρα, μέσα στη νέα εποχή. Έχει να κάνει με τη θεωρία διαχείρισης λάθους. Πάει κάπως έτσι: Πιστεύοντας ότι όποια τον κοιτάει τον θέλει κιόλας, ως άντρα, είναι καλό από αναπαραγωγικής πλευράς, γιατί μειώνει τις πιθανότητες να μην κάνεις σεξ. 

#3. Επιδειξιμανία

Μπορεί οι περισσότεροι όταν ακούμε επιδειξιμανία, να σκεφτόμαστε αγνώστους που ξαφνιάζουν περαστικούς στο δρόμο, στο μετρό ή στο πάρκο, όμως η επιδειξιμανία μπορεί να υπάρξει και online ή στο τηλέφωνο. Οι επιδειξιομανείς, συμπεριφέρονται έτσι μάλλον γιατί δυσκολεύτηκαν να έχουν φυσιολογικές σχέσεις στη ζωή τους. Μια τέτοια φωτογραφία, δηλαδή, μπορεί να είναι σημάδι της ανάγκης για μια πραγματική και προσωπική σχέση. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares