Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 6 λόγοι ενός χωρισμού μετά από απιστία

Ποιά προβλήματα κρύβονται από πίσω;



«Χωρίσαμε γιατί με απάτησε». Σίγουρα αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να βάλεις τέλος στη σχέση σου. Ποια συναισθήματα όμως κρύβονται από πίσω;

Ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που μας ωθούν στον χωρισμό;

1. Τα ψέματα: Πάνε χεράκι-χεράκι με την απιστία. Λογικό. Κανένας δεν θέλει να αποκαλύψει τον σύντροφό του την αλήθεια. Γιατί πονάει. Πονάει όμως περισσότερο όταν εκείνος/εκείνη την μάθει και κλονιστεί η εμπιστοσύνη.
 

2. Η έλλειψη επικοινωνίας: Μπορεί να ανταλλάσσετε πολλά μηνύματα σε καθημερινή βάση αλλά στην ουσία δεν επικοινωνείτε όσα σας απασχολούν, τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα που σας βασανίζουν. Και όλα αυτά συσσωρεύονται και κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.
 

3. Δεν συμβιβάζεστε: Είναι αυτά τα μικρά βηματάκια που κάνει ο καθένας προς τα πίσω που όμως σε φέρνουν πιο κοντά στον άνθρωπό σου. Αρκεί να είναι αμοιβαία.
 

4. Μικροί, καθημερινοί τσακωμοί: Οι καβγάδες θεωρούνται απαραίτητοι σε μία σχέση, μόνο που όταν το ζευγάρι τσακώνεται κάθε μέρα για το ίδιο θέμα και οι τσακωμοί εντείνονται χωρίς να βρίσκεται λύση στο πρόβλημα, κάτι σίγουρα δεν πάει καλά.
 

5.Μένεις στη σχέση για τους άλλους: Σκέφτεσαι τι θα πει η μαμά σου, η γειτονιά, οι συνάδελφοι και παραμένει σε μια σχέση που δεν σε ικανοποιεί.
 

6.Υπάρχει ζήλεια: Έντονη, αρρωστημένη, βασανιστική. Η ζήλεια είναι μονόδρομος και η ταμπέλα γράφει: Χωρισμός. Αφού πρώτα περάσεις από το αδιέξοδο της Απιστίας. 
 
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.