Πώς τα emojis σώζουν τις σχέσεις μας

Τα κίτρινα εικονίδια είναι ένας θησαυρός. Κι όμως. 

Μαριέτα Χριστοπούλου

Emojis. Με την πρώτη ματιά, αυτά τα κίτρινα προσωπάκια, μπορεί να μη φαίνεται ότι κάνουν κάτι... σοβαρό. Ωστόσο, ο καθηγητής γλωσσολογίας Vyvyan Evans, μας προτείνει να τα δούμε με διαφορρετικό μάτι.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του,  The Emoji Code, υποστηρίζει ότι αποτελούν ένα κώδικα επικοινωνίας ο οποίος βοηθάει ουσιαστικά τις σχέσεις μας. 

Μειώνουν τις παρανοήσεις!

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, τα emojis λειτουργούν συμπληρωματικά στις λέξεις και έτσι βοηθούν στο να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ειδικά οι άντρες φαίνεται να κατανοούν καλύτερα τις γυναίκες που συνηθίζουν αυτόν τον συνδυασμό. 

Όπως αναφέρει ο Vyvyan, αν μια γυναίκα στείλει ένα μήνυμα Εντάξει κάνε ό,τι θες και βάλει μετά ένα θυμωμένο πρόσωπο ή ένα απογοητευμένο, δίνει στον παραλήπτη ένα μη λεκτικό σημάδι, ένα μετασχόλιο και τον καθοδηγεί πως να ερμηνεύσει τις λέξεις. Ένας άντρας, σύμφωνα με τον Καθηγητή, δε μπορεί να μην το πιάσει και έτσι υπάρχει πολύ μικρός χώρος για παρανόηση. Μετα μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα τη συμπεριφορά του. 

Σύμφωνα με τον Vyvyan, οι άνθρωποι που δε χρησιμοποιούν emojis, δυσκολεύονται σε ψηφιακό επίπεδο, όσο θα δυσκολευόταν κανείς να μην αλλάξει τον τόνο της φωνής του. Αν δεν τα χρησιμοποιείς είναι ίσως γιατί δεν συνειδητοποιείς πόσο πολύ παρανοούνται τα μηνύματα σου. 

Όσα αναφέρει ο καθηγητής, φαίνεται να συγκλίνουν και με τα αποτελέσματα έρευνας που είχε γίνει από το Match.com πριν δύο χροία, και έδειχνε ότι όσο πιο πολλά emojis χρησιμοποιούσε ένας εργένης τόσο πιο πολλά ραντεβού έβγαινε. Επίσης, ότι όσοι χρησιμοποιούν αυτά τα εικονίδια, κάνουν περισσότερο σεξ! About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares