Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς ο χειμώνας μας οδηγεί στα... "μαχαίρια"

Ένα σωρό λόγοι υπάρχουν να τσακωθείς, ναι. Απλά στον χειμώνα πρόσθεσε κι άλλον έναν bonus.


Μαριέτα Χριστοπούλου

Μπορεί έξω να έχουμε σχετική ζέστη ακόμα, αλλά ο χειμώνας είναι μπροστά και το ξέρεις. Δε θα αργήσουν οι μέρες που θα τουρτουρίζουμε και δε θα μπορούμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, γιατί -εκτός των άλλων- μέσα στο πάπλωμα είναι τέλεια, έξω... παγετός.

Έτσι, λοιπόν, πρέπει να προετοιμαστούμε. Αρχικά σε επίπεδο σπιτιού (χαλιά, ριχτάρια), μετά σε επίπεδο ντουλάπας (μπουφάν, πουλόβερ), και τέλος... σε επίπεδο ψυχολογίας, και καθόλου μη γελάς για το τελευταίο. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και μας έφερε το χαμόγελο στα χείλη γιατί ταυτιστήκαμε, ο χειμώνας μπορεί να είναι από μόνος του ένας... λόγος που θα υπάρχουν καβγαδάκια με εσένα και τον καλό σου! Θα σε βρει απροετοίμαστη; Όχι! Εμείς θα στα πούμε όλα.

Όπως λοιπόν διαπιστώθηκε σε πρόσφατη έρευνα, η οποία καθόλου τυχαία έγινε από εταιρεία που ασχολείται με εγκατάσταση και διατήρηση θερμοστατών στη Βρετανία, 1 στα 3 ζευγάρια μαλώνουν για τη ρύθμιση του θερμοστάτη. Στη μάχη αυτή, προφανώς βοηθά ότι 4 στις 10 γυναίκες, ανεβάζουν τη θεμοκρασία πίσω από την πλάτη του συντρόφου τους. 

Πρέπει, λοιπόν, να χειριστείς το πράγμα από τώρα που έξω έχουμε ήλιο. Πώς θα τα βρείτε; Θα φοράει κοντομάνικα ή να πάρεις ρόμπα; Δε θα ανάβετε ποτέ καλοριφέρ (bonus λεφτά στην τσέπη); Γιατί κάπου πρέπει να συναντηθείτε στη μέση να ξέρεις, διότι το πράγμα δεν αλλάζει. Έρευνα που έγινε στο παρελθόν από Ολλανδούς επιστήμονες, έδειξε ότι οι γυναίκες νιώθουμε πιο άνετα σε θερμοκρασία 24-25 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άντρες ανίστοιχα σε 2,5 βαθμούς λιγότερο.

Ωπ ωπ, αυτό δεν εξηγεί μόνο τους τσακωμούς με τον σύντροφό σου, αλλά και με τους συναδέρφους στο γραφείο...

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης