Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Vaguebooking: η (διαδικτυακή) συμπεριφορά που καταστρέφει τις σχέσεις σου!

5 λόγοι για να το αποφύγεις. 


Γεωργία Κοντού

Το vaguebooking είναι μια από τις πιο μισητές συμπεριφορές στο Facebook: Έτσι ονομάζεται η συνήθεια κάποιων διαδικτυακών φίλων μας (μήπως και η δική μας;) να ποστάρουν status που είναι σκοπίμως αινιγματικά, συνήθως για να γκρινιάξουν ή για να πετάξουν κάποιο ερωτικό υπονοούμενο (που πιθανόν να δυσκολεύεται να πιάσει ακόμη και ο άμεσα ενδιαφερόμενος).

Για ποιους λόγους είναι καλό να το αποφεύγεις;

1. Θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Κανένας δεν καταλαβαίνει για ποιο πράγμα μιλάς, οπότε οι διαδικτυακοί φίλοι σου, αν υποθέσουμε ότι θα έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν, θα υποθέτουν ότι απευθύνεσαι στους ίδιους -αν είναι αρκετά νάρκισσοι ή ενοχικοί- ή σε κάποιο πρόσωπο που γνωρίζουν. Αν λοιπόν εσύ γράψεις, για παράδειγμα, "Κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να αρχίσουν να προσέχουν τα λόγια τους", μπορεί οι διαδικτυακοί σου φίλοι να το πάρουν προσωπικά και να δημιουργηθεί άσχημο κλίμα από το πουθενά, εσύ εσύ στην πραγματικότητα αναφερόσουν απλά σε μια αγενή υπάλληλο της τράπεζας!

2. Το πρόβλημά σου θα διαιωνιστεί. Ας πούμε για παράδειγμα ότι γράφεις στο status σου "Ακόμα περιμένω τη συγνώμη σου...". Ίσως έτσι εκτονώσεις προσωρινά τα νεύρα σου, αλλά τη συγνώμη του ανθρώπου στον οποίο απευθύνεσαι μάλλον θα συνεχίσεις να την περιμένεις - μάταια. Καταρχάς, ο φίλος που όφειλε να σου ζητήσει συγνώμη δεν θα πιάσει το υπονοούμενο (και να το πιάσει, θα κάνει την πάπια) κι εσύ θα φανείς δειλή απέναντι στη διαδικτυακή κοινότητα του Facebook, γιατί ενώ θα μπορούσες να τον πάρεις τηλέφωνο και να είσαι ξεκάθαρη απέναντί του κάθεσαι και κοπανάς τα πλήκτρα του υπολογιστή.

3. Θα δείξεις ότι διψάς για προσοχή. Είναι κοινό μυστικό ότι κάποιοι γράφουν αινιγματικά status απλώς και μόνο για να μαζέψουν like ή να παρακινήσουν τους άλλους να τους ρωτήσουν τι συμβαίνει. Είναι σαν τα μικρά παιδιά που μόλις ενοχληθούν από κάτι, αντί να το πουν κάθονται σε μια γωνιά μουτρωμένα περιμένοντας το σύμπαν να αρχίσει ως δια μαγείας να περιστρέφεται γύρω τους.

4. Θα σε μισήσουν όσοι μισούν το vaguebooking (και δεν είναι λίγοι). Εκτοξεύοντας αόριστα υπονοούμενα προς άγνωστη κατεύθυνση, το σίγουρο είναι ότι θα εκνευρίσεις ακόμη και εκείνους που δεν τα παίρνουν προσωπικά. Μερικά ακόμη τέτοια status, και μην απορείς αν δεις ότι οι διαδικτυακοί φίλοι σου αρχίζουν να λιγοστεύουν.

5. Δεν θα σε παίρνουν στα σοβαρά πια. Ας επιστρέψουμε στο παράδειγμα των μικρών παιδιών: Όσα είναι γκρινιάρικα και κλαίνε με το παραμικρό, δυσκολεύονται να αποσπάσουν την προσοχή των γονιών τους όταν τούς συμβεί κάτι πραγματικά σοβαρό, για παράδειγμα έχουν πυρετό. Έτσι κι εσύ, αν επιδίδεσαι σε ανελέητο vaguebooking για το καθετί, από την τυρόπιτα που έφαγες το πρωί μέχρι τις διαφημίσεις του YouTube, μην εκπλαγείς αν όταν αντιμετωπίσεις το πρώτο σου αληθινό πρόβλημα διαπιστώσεις ότι έχεις μείνει χωρίς υποστήριξη.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.