Τι μας οδηγεί στο cushioning;

Όταν ψάχνεσαι για μια σχέση –μαξιλαράκι.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Μιλάν οι χήρες, μιλάν και οι παντρεμένες. Αυτή είναι όλη η ουσία συμπυκνωμένη σε μια φράση που σίγουρα έχει ακούσει πολλές φορές.

Για μια "χήρα", όπου εδώ βλέπε single, χωρισμένη, ελεύθερη τέλος πάντων, είναι απολύτως φυσιολογικό να αναζητά μια σχέση. Ασχέτως εάν δυσκολεύεται να βρει, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. 

Για μια γυναίκα όμως όπως εσύ που έχει σχέση, ποια είναι η αιτία να ψάχνεται και να φλερτάρει με άλλους άντρες; Γιατί θέλει να ξέρει ότι σε κάθε περίπτωση υπάρχει ένα σχεσικό παραθυράκι ανοιχτό; 

Μάλλον γιατί σε αυτό το παραθυράκι βλέπει καταρχάς την ήδη υπάρχουσα σχέση να φεύγει ένα ωραίο πρωινό με τη δροσούλα. Γιατί ξέρει ότι ναι μεν είναι σε σχέση, αλλά το status της πολύ σύντομα θα αλλάξει. 

Για αυτό τον πολύ απλό λόγο έχει ανάγκη να καβατζώσει μια ακόμα σχέση. Για να μην μείνει μόνη. Γιατί φοβάται να μείνει μόνη.

Γιατί όπως τα μικρά παιδιά παίρνουν αγκαλιά το μαξιλαράκι τους για να νιώθουν ασφάλεια και να μπορούν να κοιμηθούν, έτσι και εσύ θέλεις αγκαλιά το συναισθηματικό σου μαξιλαράκι.

Δεν είσαι η μόνη. Εάν ήσουν, δεν θα είχε βγει ο όρος cushioning για αυτό ακριβώς που κάνεις. 

Εάν βρίσκεσαι σε τέτοια φάση της ζωής σου, ψάξου, δεν λέω. Από την άλλη, μήπως θα ήταν καλύτερο να ξεκαθαρίσεις λίγο το τοπίο όπου ο νυν σύντροφός σου απλά αχνοφαίνεται; 
 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares