Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτές είναι οι 6 ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα να χωρίσεις

Μήπως η σχέση σου σε κάνει δυστυχισμένη;


Γεωργία Κοντού

Μπορεί η ιδέα και μόνο ενός χωρισμού να σε τρομοκρατεί. Αλλά, πίστεψέ μας, αν ζεις τις παρακάτω καταστάσεις, ίσως είναι η καλύτερη απόφαση: αυτή που μακροπρόθεσμα θα σε οδηγήσει στην ευτυχία. 

1. Δεν θέλεις να γυρίσεις στο σπίτι σας. Αν όταν βρίσκεσαι στη δουλειά ή έξω με φίλους αγχώνεσαι με την ιδέα ότι πρέπει να επιστρέψεις σπίτι γιατί θα τον βρεις εκεί, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Το ίδιο κι αν θέλεις να περνάς όλο και περισσότερο χρόνο χωρίς αυτόν.

2. Μαζί του, δεν είσαι ο εαυτός σου. Μια σχέση μάς βοηθάει να εξελιχθούμε ως προσωπικότητες, αλλά αν μας αναγκάζει να γίνουμε άλλοι άνθρωποι, κάτι δεν πάει καλά. Αν ο σύντροφός σου σού δίνει την αίσθηση πως δεν σε αγαπά για αυτό που είσαι, με αποτέλεσμα να προσπαθείς να γίνεις διαρκώς κάποια άλλη για να του αρέσεις, και τον εαυτό σου πιέζεις και τις ανάγκες του συντρόφου σου δεν καλύπτεις.

3. Ψάχνεις συνέχεια τα πράγματά του/το κινητό του. Είναι φυσιολογικό να μην τον εμπιστεύεσαι τυφλά. Αλλά λίγες καταστάσεις είναι πιο ψυχοφθόρες από το να βρίσκεσαι σε μια σχέση όπου δεν εμπιστεύεσαι ούτε κουβέντα του συντρόφου σου, και αναγκάζεσαι να το παίζεις συνέχεια ντετέκτιβ. Άλλωστε, η ολοκληρωτική απουσία εμπιστοσύνης σημαίνει και έλλειψη σεβασμού ανάμεσά σας.

4. Φαντάζεσαι τη ζωή σου καλύτερη χωρίς αυτόν. Δεν πειράζει πού και πού να φαντασιώνεσαι ότι έχεις σχέση με κάποιον άλλο ή ότι κάνεις ένα μεγάλο ταξίδι στη Νέα Ζηλανδία ολομόναχη για μερικούς μήνες για να εμπλουτίσεις τις εμπειρίες σου. Αλλά αν προτιμάς να φαντάζεσαι το μέλλον σου χωρίς αυτόν, μάλλον η σχέση έχει τελειώσει κι εσύ δεν το έχεις αποδεχτεί ακόμη.

5. Δεν τον αγαπάς: τον αντιπαθείς. Όλα όσα είχες ερωτευτεί πάνω του όταν τον πρωτογνώρισες τώρα αρχίζουν να σε εκνευρίζουν και να σε απωθούν. Είναι φυσιολογικό όσο περνούν οι μήνες να χάνεται ο ενθουσιασμός και να απομυθοποιείς το αντικείμενο του έρωτά σου. Αν όμως ξυπνήσεις μια μέρα και αναρωτηθείς γιατί είσαι με αυτόν τον άνθρωπο, η απάντηση είναι: μάλλον δεν αξίζει να συνεχίσεις να είσαι μαζί του.

6. Νοσταλγείς συνέχεια το παρελθόν. Δεν είναι κακό να θυμάσαι περιστασιακά το πόσο ρομαντικός ήταν ο πρώην σου ή πόσο τέλειο σώμα είχε. Αλλά αν ζεις μέσα από τις αναμνήσεις σου, κάτι δεν πάει καλά. Αυτό το σημάδι δεν δείχνει, απαραίτητα, ότι πρέπει να χωρίσεις εδώ και τώρα, αλλά σίγουρα ότι η τωρινή σχέση σου έχει βυθιστεί στο τέλμα της ρουτίνας και χρειάζεται να κάνεις κάτι, επειγόντως, για να τη σώσεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.