Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ξέρω ακριβώς τι σκέφτεσαι

Πόσο εύκολα το λες στους ανθρώπους σου;



Πριν λίγες ημέρες και ενώ η μητέρα μου έκανε απλά μια κίνηση των ματιών της μάντεψα ακριβώς τι ήθελε να πει. «Πού το κατάλαβες;» με ρώτησε, λες και η ίδια δεν έχει κάνει το ίδιο άπειρες, σημαντικές, φορές για μένα. 

Τις ίδιες μαντεψιές κάνω και με την κόρη μου- είναι φορές που ξέρω τι σκέφτεται αλλά δεν της το λέω πάντα περιμένοντας να μου μιλήσει όταν εκείνη το θελήσει. 

Κληρονομικό χάρισμα; Φυσικά και όχι. Είναι η οικειότητα και η τριβή που έχεις με κάποιους ανθρώπους που σε κάνουν να ξέρεις τι ακριβώς σκέφτονται ακόμα κι όταν δεν σου λένε κουβέντα.

Η αλήθεια είναι όμως ότι ακόμα και οι πολύ δικοί σου άνθρωποι μπορεί να σε εκπλήξουν. Να σκεφτούν αλλιώς, να αποκτήσουν νέες απόψεις και οπτικές, και εσύ να έχεις μείνει στο προηγούμενο σενάριο. 

Για αυτό καλό είναι να μην διαβάζεις το μυαλό των ανθρώπων αλλά να μιλάς μαζί τους. Είναι τόσο ιδιαίτερο να τους νιώθεις, να ξέρεις να διαβάζεις τα πρόσωπα και τις εκφράσεις τους αλλά η επικοινωνία και η στενή επαφή σας αξίζει να προχωράει ένα βήμα πιο πέρα. 

Οι μαντεψιές που λέγαμε είναι ικανές να σε φέρουν πιο κοντά στον άλλον αλλά και να σε αποπροσανατολίσουν. Δίκοπο μαχαίρι η ενσυναίσθηση.  

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.