Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Θελκτική: μελέτη για το πώς θα γίνεις

Αυτό είναι το Νο1 χαρακτηριστικό που σε κάνει θελκτική 



Δεν φαίνεται να κοιτούν τα ίδια πράγματα τελικά άνδρες και γυναίκες όταν επιλέγουν συντρόφους, σύμφωνα και με τα συμπεράσματα μίας νέας έρευνας που εξετάζει αυτά που προσέχουν και τα δύο φύλα σε μία πρώτη γνωριμία.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ερευνητές θέλησαν να ελέγξουν κατά πόσο τα «συμπαθητικά» χαρακτηριστικά ενός αγνώστου γυναικείου προσώπου είναι ελκυστικά για τους άνδρες.

Για το σκοπό αυτό συγκρότησε μία ομάδα 100 ετερόφυλων, οι οποίοι χωρίστηκαν σε ζευγάρια. Το ένα μέλος του ζευγαριού κλήθηκε να εξιστορήσει μια πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία που είχε, όπως η αποτυχία στις πανεπιστημιακές εξετάσεις, την οποία στη συνέχεια συζήτησαν με το έτερο μέλος για πέντε λεπτά. Το πείραμα επαναλήφθηκε και μεταξύ δύο αγνώστων σε online περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, άνδρες θεωρούσαν την γυναίκα που είχε ανταποκριθεί στη συζήτηση, ως πιο θηλυκή, ωστόσο οι γυναίκες δεν ταύτιζαν την ανταπόκριση με τον ανδρισμό.

Για τους άνδρες, δηλαδή, οι γυναίκες που είχαν δείξει ενδιαφέρον να ακούσουν την ιστορία τους θεωρούνταν πιο θηλυκές και τους προκαλούσαν ερωτική διάθεση, καθώς και μεγαλύτερη επιθυμία για δημιουργία μακροχρόνιας σχέσης.

Αυτό που στην ουσία αποδεικνύεται είναι πως οι άνδρες περιμένουν από τις γυναίκες να νοιάζονται περισσότερο και να ανησυχούν για τους άλλους. 

Οπότε κορίτσια το έχουμε ξαναπεί, το λέμε και τώρα: είναι πολύ σημαντικό να ακούμε τον άλλο και να ενδιαφερόμαστε για τον κόσμο του. Άλλωστε μας το ζητάνε και τα αγόρια.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department