Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 τρόποι για να επουλώσεις τις πληγές σου

Ο χωρισμός πονάει αλλά περνάει



Θα ξεκινήσω από το γνωστό κλισέ. Ο χρόνος τα γιατρεύει όλα. Τώρα πονάς παντού, στο μυαλό, στην καρδιά, στο σώμα σου. Δεν έχεις πονέσει τόσο σε όλη σου τη ζωή. 

Το ξέρω, δεν είναι παρήγορο να σου πω ότι σε έναν χρόνο από τώρα όλα θα είναι διαφορετικά. Μπορώ όμως να σου πω πώς θα περιποιηθείς τις πληγές σου σωστά έτσι ώστε να επουλωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. 

1. Εξάντλησε κάθε περιθώριο, λύσε όλες σου τις απορίες, πες όλα όσα θέλεις να του πεις, πριν χωρίσετε. Μην αφήνεις δεύτερες σκέψεις να αιωρούνται, μην μένεις με ερωτηματικά. 

2. Πάψε να ζεις μαζί του. Με τις αναμνήσεις και τα πράγματά του. Μην κάψεις τις κουρτίνες που έχουν το χρώμα που μισούσες αλλά εάν συγκατοικούσατε, απομάκρυνε ή στείλτου όσα πράγματα έχει ξεχάσει στο σπίτι. Οι κορνίζες από τις εκδρομές και τα μπουζούκια καλύτερα να απομακρυνθούν και αυτές. 

3. Κάνε ψηφιακό ξεκαθάρισμα. Βγάλτον από τα Αγαπημένα στις Επαφές σου. Μην τσεκάρεις συνεχώς τους λογαριασμούς του στα σόσιαλ. Λογαριασμός του το τι κάνει. Και μην ανεβάζεις ποστς με υπονοούμενα ή κατηγορίες εναντίον του- ποιον βοηθάς; 

4. Ξέσπασε, σπάστα, πιες, βγες, φλέρταρε, κλάψε, κλάψε και ξανακλάψε. Προσπάθησε να ζήσεις απόλυτα τον χωρισμό, και μην υποκρίνεσαι ότι δεν τρέχει κάτι. Τρέχει. Μόλις χώρισες. Εάν δεν θρηνήσεις, δεν θα τον ξεπεράσεις. 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

«Ζωή εν Τάφω», ακούμε το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας

Σε στίχους του Τέρπανδρου και μουσική του συνθέτη Κωνσταντίνου Βελλιάδη