Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να ξεπεράσεις την ζήλεια των social media

Μήπως οι αναρτήσεις, οι καρδούλες και οι φωτό που ανεβάζει σε κάνουν έξαλλη;


Νανά Χατζή

Να τον χωρήσεις, να κάνεις οτι δεν σε πειράζει, ή μήπως τελικά μπορείς να καταφέρεις να μην σε πειράζει…

Οι ειδικοί και οι ψυχολόγοι λένε οτι η ζήλια ξεκινά από τον φόβο της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου και οτι αν η ζήλια αυτή κινείται μέσα σε κάποια λογικά όρια, μπορεί να είναι ένα συναίσθημα υγιές. Tα κοινωνικά δίκτυα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πώς διαμορφώνονται σήμερα οι σχέσεις, συγχρόνως όμως προσφέρουν και την απόλυτη έκθεση. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να μάθεις χωρίς να το θέλεις που τριγυρνάει ο αγαπημένος σου, τι σκέφτεται ή με ποιόν πίνει μπύρες…

Αλήθεια, πώς μπορεί να επιβιώσει ένας ευαίσθητος συναισθηματικά άνθρωπος στη σημερινή virtual πραγματικότητα, χωρίς να σκάσει από τη ζήλια του με αυτά που βλέπει κάθε μέρα; Αν είσαι έτοιμη να καταρρεύσεις παρακολουθώντας τα social media του, πρέπει να ξέρεις τα εξής:

ziliain.jpg

 

Όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες με τις αναρτήσεις τους θέλουν κυρίως να κάνουν φιγούρα. Οπότε από αυτά που βλέπεις μην πιστεύεις ούτε τα μισά ! Αν για παράδειγμα έχεις γίνει πράσινη επειδή τα πίνει με τους παλιούς του συμμαθητές και με τις αναρτήσεις του υπαινίσσεται οτι υπάρχει και άλλη πολύ καλή παρέα, ένα να ξέρεις: αν κάποιος περνάει  πραγματικά πάρα πολύ καλά ή έστω έχει ξεκινήσει φλερτ με κάποια κοπέλα σε ένα μπαρ αποκλείεται να το ανεβάσει στα social. Απλά οι  άντρες όταν βγαίνουν με φίλους κάνουν και θα κάνουν πάντα πολλές σχαλαμάρες.

Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Άλλο να τον δεις μπροστά σου με τα μάτια σου κι άλλο απλά να δεις μια εικόνα που νομίζεις οτι κρύβει κάτι ύποπτο. Αν μπεις σε αυτό τον φαύλο κύκλο της ιντερνετικής ζήλειας, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις το κέφι σου.

Όταν  δεις μια ανάρτηση που σε πληγώνει, βρες το κουράγιο να βγεις από το Facebook. Τα χαμόγελα, τα γλέντια και όλη αυτή η ατμόσφαιρα  ‘’περνάμε τέλεια κι εσύ δεν είσαι καλεσμένη’’, μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν.

Η μόνη λύση είναι να του μιλήσεις. Αν ο αγαπημένος σου έχει γεμίσει post όπου εκτοντάδες ξανθιές, ψηλές, μελαχροινές, ντόπιες και αλλοδαπές, του στέλνουν υπαινικτικά σχόλια και τον γεμίζουν φιλάκια και καρδούλες, η μόνη περίπτωση να μάθεις τι συμβαίνει είναι να του μιλήσεις ξεκάθαρα και να τον ρωτήσεις. Η επόμενη λύση και ίσως η καλύτερη είναι να τον κάνεις unfollow από τα social, αλλά και από την ζωή σου!

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ

DO IT YOURSELF

Pastels for spring: 7 παστέλ βερνίκια νυχιών για το μανικιούρ της άνοιξης

Χρώματα που θυμίζουν σορμπέ, για τα μανικιούρ που θα δοκιμάσουμε την περίοδο που η φύση ανθίζει