Πώς να ξεπεράσεις την ζήλεια των social media - AllYou.gr

Search

 

Πώς να ξεπεράσεις την ζήλεια των social media

Μήπως οι αναρτήσεις, οι καρδούλες και οι φωτό που ανεβάζει σε κάνουν έξαλλη;

09 Μαϊου 2019
Συντάκτης : Νανά Χατζή

Να τον χωρήσεις, να κάνεις οτι δεν σε πειράζει, ή μήπως τελικά μπορείς να καταφέρεις να μην σε πειράζει…

Οι ειδικοί και οι ψυχολόγοι λένε οτι η ζήλια ξεκινά από τον φόβο της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου και οτι αν η ζήλια αυτή κινείται μέσα σε κάποια λογικά όρια, μπορεί να είναι ένα συναίσθημα υγιές. Tα κοινωνικά δίκτυα παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πώς διαμορφώνονται σήμερα οι σχέσεις, συγχρόνως όμως προσφέρουν και την απόλυτη έκθεση. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να μάθεις χωρίς να το θέλεις που τριγυρνάει ο αγαπημένος σου, τι σκέφτεται ή με ποιόν πίνει μπύρες…

Αλήθεια, πώς μπορεί να επιβιώσει ένας ευαίσθητος συναισθηματικά άνθρωπος στη σημερινή virtual πραγματικότητα, χωρίς να σκάσει από τη ζήλια του με αυτά που βλέπει κάθε μέρα; Αν είσαι έτοιμη να καταρρεύσεις παρακολουθώντας τα social media του, πρέπει να ξέρεις τα εξής:

ziliain.jpg

 

Όπως οι γυναίκες, έτσι και οι άντρες με τις αναρτήσεις τους θέλουν κυρίως να κάνουν φιγούρα. Οπότε από αυτά που βλέπεις μην πιστεύεις ούτε τα μισά ! Αν για παράδειγμα έχεις γίνει πράσινη επειδή τα πίνει με τους παλιούς του συμμαθητές και με τις αναρτήσεις του υπαινίσσεται οτι υπάρχει και άλλη πολύ καλή παρέα, ένα να ξέρεις: αν κάποιος περνάει  πραγματικά πάρα πολύ καλά ή έστω έχει ξεκινήσει φλερτ με κάποια κοπέλα σε ένα μπαρ αποκλείεται να το ανεβάσει στα social. Απλά οι  άντρες όταν βγαίνουν με φίλους κάνουν και θα κάνουν πάντα πολλές σχαλαμάρες.

Μην βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα. Άλλο να τον δεις μπροστά σου με τα μάτια σου κι άλλο απλά να δεις μια εικόνα που νομίζεις οτι κρύβει κάτι ύποπτο. Αν μπεις σε αυτό τον φαύλο κύκλο της ιντερνετικής ζήλειας, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις το κέφι σου.

Όταν  δεις μια ανάρτηση που σε πληγώνει, βρες το κουράγιο να βγεις από το Facebook. Τα χαμόγελα, τα γλέντια και όλη αυτή η ατμόσφαιρα  ‘’περνάμε τέλεια κι εσύ δεν είσαι καλεσμένη’’, μόνο κακό μπορούν να σου κάνουν.

Η μόνη λύση είναι να του μιλήσεις. Αν ο αγαπημένος σου έχει γεμίσει post όπου εκτοντάδες ξανθιές, ψηλές, μελαχροινές, ντόπιες και αλλοδαπές, του στέλνουν υπαινικτικά σχόλια και τον γεμίζουν φιλάκια και καρδούλες, η μόνη περίπτωση να μάθεις τι συμβαίνει είναι να του μιλήσεις ξεκάθαρα και να τον ρωτήσεις. Η επόμενη λύση και ίσως η καλύτερη είναι να τον κάνεις unfollow από τα social, αλλά και από την ζωή σου!

 Ακολούθησε το allyou στο Instagram!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πώς να τον κάνεις να τρέχει πίσω σου...

Αυτά είναι κόλπα ζόρικα που κάνουν στις Ινδίες!

13 εκπλήξεις για τον αγαπημένο σου.

Και μάλιστα δεν κοστίζουν τίποτε…

Πως θα καταλάβεις αν του αρέσεις

To all you εφημερεύει και σου δίνει τη λύση!