Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί δεν πρέπει να μαλώνεις στο αυτοκίνητο

Υπάρχει λόγος… 


Νανά Χατζή

Μια νέα έρευνα στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, υποστηρίζει οτι δεν είναι καθόλου καλό για τα ζευγάρια να τσακώνονται όταν οδηγούν και πώς ένας καυγάς εν κινήσει, μπορεί να προκαλέσει στη σχέση διπλή ζημιά.

Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά όταν οδηγούμε και υπάρχει σε εξέλιξη καυγάς, η περιφεριακή μας όραση σκανάρει τις εικόνες που αντιλαμβανόμαστε ως εχθρικές, και μπορεί να πυροδοτήσει πολύ έντονα επιθετικά συναισθήματα χωρίς να το καταλάβουμε…

Αντιλαμβάνεσαι οτι όλο αυτό μπορεί να σε κάνει διπλά επιθετική, το ίδιο και τον σύντροφό σου. Γιατί να γεμίζετε τοξίνες, αντί να περνάτε μέλι γάλα στη διαδρομή;

carbin.jpg

Η μια λύση για να μην μαλώνεις με τον καλό σου μέσα στο αυτοκίνητο, είναι να φύγετε το τριήμερο με καράβι. Η άλλη λύση όταν ξεκινήσεις να φουντώνεις, είναι να θυμηθείς ότι:

-Τα τρικ εκτόνωσης μιας σύρραξης δεν είναι εύκολα, όμως λειτουργούν.

- Οι γυναίκες καθώς διαθέτουν πιο εξελιγμένη και περίπλοκη συναισθηματική νοημοσύνη από τους αρσενικούς, μπορούν να πάρουν πιο εύκολα την κατάσταση στα χέρια τους και ακόμη και αν είναι πυρ και μανία να εκτονώσουν την ένταση.

-Η επόμενη λύση όταν σε έχει κάνει ο σύντροφός σου τούρμπο, είναι να μην απαντήσεις αμέσως. Κάνε οτι δεν άκουσες και ασχολήσου αμέσως με κάτι άλλο που θα σας αποσπάσει την προσοχή. Π.χ. άνοιξε γρήγορα το παράθυρο και πες οτι μπήκε μια μέλισσα. Αυτό το τρικ πιάνει αμέσως.

- Δεν πυροδοτείς τον καυγά χτυπώντας του τα λάθη του παρελθόντος, ή υποτιμώντας τον. Η εξυπνάδα και η δύναμη σε έναν άνθρωπο δεν είναι μόνο να βγει από πάνω, αλλά να ξέρει και πότε θα υποχωρήσει.

- Όταν θέλεις να ‘‘δολοφονήσεις’’ τον σύντροφό σου από τα νεύρα σου (εμένα αυτό συμβαίνει πάρα πολύ συχνά), μόλις σου πετάξει την ατάκα που θα σε νευριάσει, θα το προσπεράσεις, θα του πεις ‘‘δύο λεπτά αγάπη μου γιατί έχω ένα πόνο στο στήθος’’, (μούσι) θα πάρεις τον χρόνο σου και κάνεις την γιόγκικη αναπνοή 4,7, 8.

-Αυτή είναι η θαυματουργή αναπνοή που την κάνω όταν θέλω να ηρεμήσω ή να με πάρει αμέσως ο ύπνος. Εισπνέω μετρώντας 4, κρατώ μέσα μου τον αέρα μετρώντας 7 και εκπνέω μετρώντας 8. Σε εμένα πιάνει πάρα πολύ.

Καλή επιτυχία και καλό τριήμερο!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

With or without you: όταν η τρυφερότητα κάνει φτερά από τη σχέση

Πώς η έλλειψη επαφής καταστρέφει τα ερωτικά ζευγάρια και πώς να την αντιμετωπίσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διακρίνετε χειριστικές συμπεριφορές μέσα από φαινομενικά αθώες φράσεις

10 φράσεις που φαίνονται αθώες αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά χειριστικές

ΣΧΕΣΕΙΣ

13 συμπεριφορές του που δείχνουν ότι είναι συναισθηματικά ώριμος

Επειδή η συναισθηματική ωριμότητα είναι σημαντική σε μια σχέση, συνεχίστε να διαβάζετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Χάρις Αλεξίου: Μίλησε για την περιπέτεια με την υγεία της

«Το πώς βγήκε αυτό έξω και πώς επικοινωνήθηκε είναι άλλο»

BEAUTY NEWS

Everybun: Αυτό ήταν το χτένισμα της χρονιάς! Και το έχεις δει παντού!

Το απόλυτο χτένισμα της χρονιάς ήταν παντού! Από επίσημα events μέχρι τον καναπέ του σπιτιού σου!

CELEBS

Σικάτη η Μαρία Ηλιάκη: Δημόσια εμφάνιση με total black outfit

Πόζαρε στον φακό ευδιάθετη και χαμογελαστή