Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Post marriage blues

Yπάρχουν και αυτά...


Νανά Χατζή

Μήνες, πολλούς μήνες, πέρασες να σκέφτεσαι, να προγραμματίζεις, να οργανώνεις αυτή την ημέρα σε κάθε της λεπτομέρεια.  Πολλές κοπέλες περνάνε πάνω από έναν ολόκληρο χρόνο της ζωής τους, έχοντας συνεχώς στο μυαλό  και στην καθημερινότητά τους την τελειοποίηση της μεγάλης ημέρας.

Μαγαζιά, περιοδικά, site, πρόβες, νυφικά, μπομπονιέρες, παπούτσια, βέρες, λαμπάδες, παρανυφάκια. Η ζωή σου αλλά και ο ύπνος σου είχαν κατακλυστεί από ένα ροζ ή καλύτερα άσπρο σύννεφο.

Όλα πήγαν καλά, πολύ καλά, γύρισες με τον καλό σου από το ταξίδι του μέλιτος και ναι…. σου έρχεται να βάλεις τις φωνές και κυρίως τα κλάματα…

gamin.jpg

Η στεναχώρια σου που γύρισες σε μια άλλη, πιο πεζή πραγματικότητα δεν περιγράφεται. Κι όμως είναι απολύτως φυσικό. Οι ψυχολόγοι έχουν ονομάσει την στεναχώρια αυτή  post wedding blues και επηρεάζει σχεδόν το 12 % των νεόνυμφων γυναικών.

Όλο αυτό λένε οι ειδικοί, συμβαίνει επειδή ζούσες μια εξωπραγματική κατάσταση και σε ένταση και σε αδρεναλίνη, αλλά και σε στρες. Επίσης ζούσες με το όνειρο της αναμονής μιας μεγάλης χαράς, μιας μεγάλης γιορτής όπου εσύ θα ήσουν η πρωταγωνίστρια και το κεντρικό πρόσωπο. Τώρα που οι προβολείς έσβησαν και η γιορτή ολοκληρώθηκε, πιστεύεις οτι κανείς δεν ασχολείται μαζί σου, όλα σου φαίνονατι πεζά, βαρετά και βεβαίως λιγότερο γκλαμουράτα...

Τα καλά νέα είναι, οτι όλη αυτή μεταγαμήλια μαυρίλα ευτυχώς διαρκεί μόνο λίγους μήνες. Τα ακόμη καλύτερα νέα είναι, οτι μπορείς να την καταπολεμήσεις μόνη πιο γρήγορα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον σου στον αγαπημένο σου αντρούλη, στο καινούργιο σου σπίτι και βέβαια, ηρεμώντας.

Ακόμη και το να γυρίσεις στη δουλειά σου ή να ξεκινήσεις μια δραστηριότα που σε κάνει πολύ χαρούμενη, θα βοηθήσει την ψυχολογία σου και θα σε κάνει να νιώθεις πολύ καλύτερα!

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...

CELEBS

Βασίλης Καρράς: Την Κυριακή θα γίνει το τρίμηνο μνημόσυνό του

Πέρασαν τρεις μήνες από τον θάνατό του σπουδαίου τραγουδιστή

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ποιο ζώδιο παιδεύει πιο πολύ το ταίρι του όταν είναι σε σχέση

Ο βαθμός δυσκολίας του στις σχέσεις, με βάση το ζώδιό σου